Twee speeldagen strafbankje voor Musona, daar kan KVO niet mee leven

Verrassende leider KV Oostende leeft momenteel op een wolk, maar toch hangt er een regenbui boven het Albertpark. De Geschillencommissie van de KBVB wil topschutter Knowlegde Musona immers twee speeldagen schorsen en een boete van 800 euro geven voor zijn tackle op Youri Tielemans van vorige week. 'De Kustboys' lieten alvast weten dat ze in beroep gaan.

Musona zag zijn ingreep bestraft met geel, maar op basis van de televisiebeelden vond de Reviewcommissie dat scheidsrechter Serge Gumienny de fase niet goed heeft beoordeeld. De Geschillencommissie is het daarmee eens. "We stellen vast dat de speler zijn tackle weliswaar correct heeft aangevangen (zeisbeweging), maar deze foutief heeft beëindigd door met gestrekt been en studs vooruit zijn tegenstrever te raken pal onder diens rechterknie", klink het. "Hierdoor heeft hij duidelijk met te grote intensiteit de fysieke integriteit van zijn tegenstrever in gevaar gebracht."

Niet tegen Essevee en W-B
De 25-jarige Zimbabwaanse aanvaller is momenteel een van de sensaties in de Jupiler Pro League, in vijf matchen vond hij immers al vier keer de weg naar de netten. Vorige week tegen paars-wit stond hij twee keer aan het kanon en afgelopen zondag op Sclessin kroonde hij zich tot matchwinnaar na een fabuleus doelpunt. Indien sterkhouder Musona effectief twee speeldagen geschorst wordt dan mist hij de duels tegen Zulte Waregem (29/8) en Waasland-Beveren (12/9).

PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA