Twee afgeweken ballen Refaelov bezorgen Club twaalf op twaalf

Club Brugge heeft vanavond gedaan wat het moest doen: winnen en even mee aan de leiding komen. Dat deden de Bruggelingen door Lokeren met 2-1 te kloppen. Refaelov wiste met twee doelpunten de openingstreffer van Harbaoui volledig uit. Blauw-zwart kwam zo - onder meer dankzij een twaalf op twaalf in de competitie - naast Gent op, de Buffalo's liepen 's avonds wel weer drie punten uit dankzij een zege tegen Waasland-Beveren.

De eerste kans leverde meteen een doelpunt op in Jan Breydel. Harbaoui werkte, vanuit buitenspel, een vrije trap van Bolbat in doel. Geldhof floot niet, 0-1. Club bleef niet bij de pakken zitten en reageerde meteen. Een schot van Refaelov verdween via de voeten van Overmeire in doel, 1-1. Nadien ging blauw-zwart op zoek naar de voorsprong, Vanaken kon net niet besluiten tegen zijn ex-club. Refaelov dan maar opnieuw. De Israëliër nam een voorzet van De Bock vol op de slof en via Odoi was Verhulst opnieuw geklopt, 2-1. Club met een voorsprong de rust in.

Na de pauze heel wat minder animo, ook van tempo was er weinig sprake. Gedoz probeerde het wel, maar knalde een uitstekende kans over de kooi van Verhulst. Diaby dan maar? De spits verscheen opeens in de zestien, maar ook hij vond de Lokeren-doelman op zijn weg. Een vrije trap van Denswil was hetzelfde lot beschoren. Aan de overkant moest Butelle nog één keertje ingrijpen, hij hield een schot van Harbaoui uit zijn doel.

Ook onze man in Jan Breydel zag hoe Refaelov Club even aan de leiding bracht. Waarom hij denkt dat de herboren Israëliër klaar is voor de bekerclash met AA Gent lees u hier op HLN SPORT PLUS. Nu één maand GRATIS én geen betaalgegevens nodig.

belga

"Het was een belangrijke zege", zei Refaelov na afloop. "We begonnen niet slecht, maar kwamen toch achter. Gelukkig scoren we snel twee keer. In de tweede helft kregen we genoeg kansen om de wedstrijd helemaal te beslissen, dat lukte jammer genoeg niet. Het belangrijkste zijn de drie punten."

"We misten een paar spelers vandaag", vertelde Overmeire. "Toch deden we het niet slecht. We hebben veel druk naar voor gezet, al creëerden we te weinig kansen. De coach betrekt iedereen en dat merk je vandaag. Zelfs ondanks de geblesseerden leverden we een goede prestatie, al moet het toch nog iets beter."

"Na het doelpunt hoopten we even te kunnen ademen", reageerde Lokeren-doelman Verhulst. "Dan krijg je zo'n doelpunt tegen, dat is natuurlijk balen. Ik denk dat we vandaag lieten zien dat we meer wilden. We scoren alleen moeilijk. Toch moeten we op dit elan door proberen te gaan. De komende weken zijn heel belangrijk."

Vanaken had beloofd dat hij zou scoren tegen zijn ex-ploegmaat, maar kon die belofte niet nakomen. "Jammer genoeg niet", blikte de middenvelder terug. "Dat zijn dingen waar we achteraf mee kunnen lachen, maar ik ben vooral blij dat het 2-1 werd. We reageerden uitstekende na die tegengoal, in de tweede helft hadden we het iets beter moeten doen."

BELGA
belga
belga
belga
belga
belga
belga
BELGA
belga