Trekt Brüls terug naar oude nest? "Alles is mogelijk in het voetbal"

Christian Brüls
Photo News Christian Brüls
Gisteren speelde kersvers kampioen van de Proximus League AS Eupen een vriendschappelijke wedstrijd tegen een selectie van Duitstalige spelers, met onder meer Christian Brüls. De nog altijd maar 27-jarige middenvelder - die van 2005-2008 doorbrak bij de Panda's uit Eupen - kende geen succesvol seizoen bij Standard, aan wie hij door Rennes werd uitgeleend. In een interview na afloop van de wedstrijd zegt hij zeker geen 'nee' tegen een terugkeer naar zijn oude geliefde club Eupen.

"Het was super om nog eens tegen Eupen te spelen, die volgend seizoen opnieuw in de hoogste afdeling zullen uitkomen. Ik heb hier nog veel vrienden", zei Brüls.

De tweevoetige aanvallende middenvelder werd dit seizoen door het Franse Stade Rennes uitgeleend aan Standard, maar dat verhaal werd absoluut geen succes. Brüls kwam in Luik amper aan de bak en vond slechts één keer de weg naar doel.

"Ik heb nog een contract voor een jaar in Rennes, waar ik ook de voorbereiding van het nieuwe seizoen zal starten. Ik verwacht dat ook ik mijn kansen zal krijgen in het begin van het seizoen, zoals elke andere speler. Voor de rest zien we dan wel... Mijn doel is op dit moment Rennes. Ik moet spelen en terug mezelf worden op een voetbalveld."

Op de vraag of hij het ziet zitten om zijn carrière te herlanceren bij Eupen antwoordt hij het volgende: "Op dit moment speel ik bij Rennes, maar je weet ook dat alles mogelijk is in het voetbal. Eupen blijft een speciale club voor mij, de club dankzij wie ik ontdekt werd. Ik ben heel blij dat ze terug in de eerste klasse zullen spelen volgend seizoen!" sluit Brüls af.