Transfer naar Benfica hangt in de lucht voor Carcela

PHOTO_NEWS
Mehdi Carcela maakt zich op voor een mooie overgang naar Benfica. De aanvaller staat in Lissabon dicht bij een contract van vijf seizoenen in het Estadio da Luz. De Portugese krant 'Record' pakt vandaag op haar voorpagina uit met het nieuws en dat wordt door onze bronnen bevestigd.

In Luik werd er aanvankelijk nog ontkend, maar Carcela (25) vertoeft vandaag wel degelijk in Lissabon om er een meerjarig contract te ondertekenen bij landskampioen Benfica. Carcela werd het voorbije seizoen geplaagd door blessures, maar in de play-offs kwam zijn onmiskenbare klasse toch weer bovendrijven. Dat blijkt voldoende voor Benfica om overstag te gaan. Hij heeft nog een contract in Luik tot juni van volgend jaar. Standard moet Carcela deze zomer dus al haast laten gaan, wil het nog iets opstrijken voor de speler. Verwacht wordt dat Benfica rond de 2 miljoen betaalt.

Carcela maakte in 2011 al eens de overstap naar het buitenland. Nadat de Rouches op een haar na de titel misten en Carcela zwaar gekwetst raakte in de kraker in Genk, trok hij voor 5,7 miljoen euro naar het Russische Anzhi. Daar kon hij zich nooit doorzetten en in 2013 keerde hij voor 1 miljoen euro terug naar Luik.

Benfica stelde vandaag ook al een nieuwe trainer voor: Rui Vitoria (45). Hij komt over van Vitoria Guimaraes en wordt er de opvolger van Jorge Jesus, die naar stadsgenoot Sporting Lissabon verhuist.

Witsel in 2011
In één adem zou ook Adel Taarabt 'O Glorioso' versterken. De 26-jarige Marokaan, ex-Tottenham en AC Milan, komt uit voor het Engelse Queens Park Rangers, maar kwam daar nauwelijks aan de bak. QPR eindigde trouwens als laatste in de Engelse Premier League en komt volgend jaar opnieuw in de Championship uit. Indien Carcela daadwerkelijk naar Benfica trekt, zou het niet de eerste keer zijn dat beide clubs zaken doen. Denk maar aan de transfer van Axel Witsel in 2011, met dank ook aan de goede connecties van toenmalige sterke man Luciano D'Onofrio in Portugal.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA