Transfer Foket on hold: van zekere zaak naar topoverleg

TRANSFER FOKET ON HOLD NA PROBLEEM BIJ MEDISCHE KEURING

Photo News
De medische testen van Thomas Foket (22) bij Atalanta moesten een formaliteit worden, maar ondertussen is het zoveel meer. Nadat een medisch probleem werd vastgesteld, zette de Italiaanse club het dossier 'on hold'. Vandaag is er topoverleg tussen de clubs en hun dokters.

Het zijn verwarrende dagen voor Thomas Foket. Zijn transfer naar het Italiaanse Atalanta Bergamo leek in kannen en kruiken. Tot zaterdagochtend doorsijpelde dat hij niet geslaagd was voor zijn medische en fysieke testen. Nochtans had de Rode Duivel toen al zijn handtekening gezet onder een contract voor vier jaar (plus een optie voor een extra jaar). Maar doordat een medisch probleem opdook, zette Atalanta de deal 'on hold'. Vandaag vindt er overleg plaats tussen beide clubs én de clubdokters om duidelijkheid te scheppen. De Italianen plannen naar verluidt ook een second opinion in Milaan. Pas dan wordt beslist of de transfer definitief van de baan is of niet.

Castagne weigert

In het tweede geval is het de vraag hoe de toekomst van Foket eruitziet. De rechtsachter had maandag al afscheid genomen van zijn ploegmakkers in Gent, voor zij op stage naar Jupille vertrokken. Ook de clubleiding van de Buffalo's wil ongetwijfeld graag weten waar ze aan toe zijn. Volgens onze informatie is er namelijk een transfersom van 4,5 miljoen euro gemoeid met de transfer van Foket. Door de onverwachte ontwikkeling verlengt de Rode Duivel misschien alsnog bij AA Gent - de afgelopen maanden weigerde Foket meerdere voorstellen. Vandaag schept de club wellicht meer duidelijkheid over de hele situatie.

Door de problemen ging Atalanta wel al meteen op zoek naar een alternatief. De Serie A-club wilde ver gaan voor Timothy Castagne en was bereid om de opstapclausule - van naar verluidt 6 miljoen euro - op tafel te leggen. Genk en Atalanta waren er dus snel uit, maar dat was buiten Castagne gerekend. De 21-jarige rechtsachter onderhandelde de voorbije dagen met OGC Nice en heeft ook een persoonlijk akkoord met de ploeg van coach Lucien Favre en superster Mario Balotelli. Een akkoord op clubniveau is er evenwel nog niet.

belga

"Officieel hebben wij van Nice nog niets gehoord", zegt Genkse CEO - Patrick Janssens. "Atalanta heeft zich vrijdag gemeld en zij willen de opstapclausule betalen. Op zich maakt het voor ons niet uit naar welke club Castagne gaat, zolang wij het vooropgestelde bedrag krijgen. Wij gaan de prijs niet laten zakken omdat Castagne zelf een akkoord heeft met Nice." Het is dus afwachten of Nice dat bod van Atalanta wil 'matchen'. Castagne speelde 99 wedstrijden voor Genk en hoopt via een transfer zijn kansen op een selectie voor het WK te vergroten.

photo_news