Tot 4,5 jaar cel gevorderd tegen hooligans Eendracht Aalst

UNKNOWN
Het parket heeft voor de correctionele rechtbank van Luik zware straffen gevorderd tegen tien supporters van voetbalclub Eendracht Aalst. De tien werden geïdentificeerd na vernielingen aan het stadion van Wezet in mei 2008. Bij de rellen werden ook een aantal politieagenten verwond. Tegen de fan die een agent zwaar aan het oog verwondde, is 4,5 jaar gevangenisstraf gevorderd.

De feiten deden zich voor op 25 mei 2008 in het kader van de eindrondewedstrijd in derde klasse tussen Wezet en Eendracht Aalst. Bij deze risicowedstrijd ontstonden rellen tussen voetbalfans en agenten van de federale politie.

Enkel tien Aalsterse hooligans, die deelnamen aan de vernielingen en de confrontaties met de politie, konden geïdentificeerd worden. Eén van de agenten verloor het zicht in één oog. Een andere politieman raakte minder ernstig gewond.

Gemeenschapsdienst
Een aantal verdachten legden volledige bekentenissen af, anderen minimaliseerden hun rol. Naast slagen en verwondingen, staan ze terecht voor weerspannigheid en openbare zedenschennis.

Voor de hoofddader vorderde substituut Lionel Dessart een gevangenisstraf van 4,5 jaar. Voor de negen anderen eiste het parket, in functie van hun betrokkenheid, celstraffen van 18 maanden tot 2,5 jaar. De substituut eiste verder dat eventuele vervangende straffen niet minder dan 250 uren gemeenschapsdienst mogen bedragen. De uitspraak volgt op 5 september.