Toptalent Tielemans (16) tekent contract bij Anderlecht

GETTY
De pas 16-jarige Youri Tielemans (7/5/1997) heeft vandaag een profcontract ondertekend bij kersvers landskampioen Anderlecht. De middenvelder, volgens ingewijden het grootste talent van opleidingscentrum Neerpede, doorliep alle jeugdreeksen van paars-wit en speelde dit seizoen voor de U17. Dat het de jonge Rode Duivel bij Anderlecht blijft, is een succes. Hij had de topclubs immers voor het uitkiezen.

"De club is bijzonder opgetogen dat het goede werk van de jeugdwerking van Royal Sporting Club Anderlecht erkend wordt door steeds meer spelers en hun omgeving. Tielemans, die deel uitmaakt van het Purple Talents programma, aan ons binden is waarschijnlijk de eerste grote transfer op lange termijn", aldus algemeen directeur Herman Van Holsbeeck.

Daarnaast raakte ook duidelijk dat Anderlecht vijf jongeren laat doorstromen naar de A-kern. Leander Dendoncker (18), Nabil Jaadi (17), Tielemans, Oswal Alvarez (17) en een niet nader genoemde andere speler gaan in het tussenseizoen mee op zomerstage. Zij vervoegen bij de grote jongens jonkies als Dennis Praet (19), Massimo Bruno (19), Michaël Heylen (19), Frank Acheampong (19), Andy Najar (20), Jordan Lukaku (18) en Mehdi Tarfi (19).

GETTY
rsca.be


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00