Toen kon het wél: Vormer plant na Brugse derby en 4-0 in heenronde blauw-zwarte vlag op middenstip

Ruud Vormer plant een blauw-zwarte vlag op de middenstip na de Brugse derby in de heenronde.
Belga Ruud Vormer plant een blauw-zwarte vlag op de middenstip na de Brugse derby in de heenronde.

Opvallend beeld, de incidenten van vandaag indachtig, na de 4-0 in de Brugse derby Club - Cercle uit de heenronde eind september: Vormer die een blauw-zwarte vlag doodleuk op de middenstip van Jan Breydel plant. Het was natuurlijk niet meteen na het laatste fluitsignaal zoals Irvin Cardona dat deze namiddag deed, zodat de gemoederen tussen beide spelersclans snel verhit raakten. De spelers van Club deden dat tijdens het groeten van de fans, toen de spelers van Cercle na de oplawaai al even de ontgoocheling verwerkten in de kleedkamers. Het pleit ook voor Club dat zij toen wél met duidelijke cijfers gewonnen waren, terwijl Cercle het vandaag deed bij 2-2. 

BELGA

Ook Ruud Vormer mengde zich heftig in de debatten nadat Cools en Mechele de groen-zwarte vlag van Cardona hadden weggegooid. Tijdens de match had de Club-kapitein het ook aan de stok met Omolo. Vormer had die een bal bij een vrije trap teruggespeeld als geste van fair-play, maar Omolo liet de bal gewoon rollen om dan Openda, die de bal dan maar oppikte, onderuit te schoffelen.

Vormer versus Omolo.
Photo News Vormer versus Omolo.

In de eerste match na de winterpauze was er ook commotie in de Limburgse derby tussen STVV en Genk, toen de competitieleider een achterstand omboog in een 2-3-zege en Trossard dat feit in de verf wou zetten door een Genkse vlag op de middenstip van Stayen te planten. Al was dat geen sinecure op het kunstgras van Stayen. Ook dat viel daar niet in goeie aarde en na de match waren er incidenten met supporters van beide clans. 

Photo News
Photo News
Cardona de gebeten hond voor de spelers en stafleden van Club Brugge.
BELGA Cardona de gebeten hond voor de spelers en stafleden van Club Brugge.
BELGA
Club Brugge-supporters met vuurpijlen tijdens de derby.
BELGA Club Brugge-supporters met vuurpijlen tijdens de derby.
Photo News24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jeroen Beckers

  Club mag altijd wat meer dan een ander en toch hangen ze steeds weer de calimero uit. Da's een mentaliteit die MPH daar met verve nog verfijnd heeft. En Vormer is altijd en overal in betrokken als er moet gestookt of geschoffeld worden maar wordt steeds gespaard door de refs en de Bond. Die denkt en weet dat hij alles mag.

 • Jurgen Goossens

  Al de miserie is begonnen door de FairPlay van kapitein vormer!!!!enkele minuten daarvoor moest hij normaal de bal terug spelen naar de doelman van cercle ....maar hij vond ht niet nodig en speelde de bal gewoon 5 meter verder in het spel zodat ze direct druk konden zetten !!!!

 • Erwin Van Roy

  Natacha Verpoort waarom zou Club een vlag moeten planten in het gras van een stadion dat door de belastingbetaler is betaald en waar Club 0 euro huur voor betaald. de profiteurs zijn dus in beide kampen zowel Cercle als bij Calimero Club

 • Davy Van Laecke

  Destijds werd de vlag geplaatst omdat cercul nooit bijdraagt aan de kosten van het veld. Gisteren was het uit dommigheid, bij een gelijkspel een vlag proberen in de grond steken. Zelfs daarvoor was hij te dwaas want ze viel direct om

 • Henri Hendrickx

  Alles doet pijn of werkt frustrerend nu bij club zeker na een zoveelste puntenverlies van een ploeg die in de knoop zit met zichzelf en waarvan de leiding zoek is; is allemaal beginnen fout lopen na dat Leko vastgezeten heeft ivm omkoop- en makelaarstoestanden!