Tiental fans Standard dringt door tot in bureau Duchâtelet, Sclessin beklad met graffiti

BELGA
Roland Duchâtelet blijft de wind van voren krijgen als voorzitter van Standard. Vandaag werd een bijzonder algemene vergadering belegd, voor een vijftigtal 'fans' het sein om Duchâtelet op te wachten. Een tiental aanwezigen slaagde er zelfs in om het kantoor van de zakenman binnen te dringen. "Met dank aan de postbode", klonk het bij de misnoegde aanhang, die voorts enkele gevels bekladde met weinig vleiende slogans. "Roland was een koffietje aan het drinken toen hij ons zag binnenkomen. Hij was bijzonder verrast."

De fans, die zich weigeren neer te leggen bij de huidige "malaise" (volgens de fans toch, Standard haalde een Europees ticket), bestookten de eigenaar met vragen over het ontslag van Mircea Rednic en eisten ook antwoorden over de 20 miljoen euro aan dividenden die Duchâtelet uit het kapitaal van de nv Standard Luik wil halen. "Onze boodschap is zeker en vast aangekomen", luidde het nog.

De woordvoerder van Standard, Olivier Smeets, verwoordde het zo. "Enkele tientallen supporters hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om hun onvrede te uiten met de huidige gang van zaken binnen de club. Ze bliezen verzamelen op de parking en uiteindelijk is een kleine delegatie na de vergadering ontvangen door Roland Duchâtelet. De fans vroegen de garantie dat de ploeg volgend seizoen zo sterk mogelijk zal zijn. De voorzitter antwoordde daarop dat hij ambitieus blijft." Over de heethoofden die het stadion met graffiti bewerkten. "Dat betreuren wij ten zeerste. Zo'n daden helpen ons niet vooruit."

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA