Tienkoppig OHL pakt in extremis puntje aan de Gaverbeek na dol slot

Ontgoocheling bij Harbaoui na zijn penaltymisser in de slotminuut, vreugde bij Hubert.
BELGA Ontgoocheling bij Harbaoui na zijn penaltymisser in de slotminuut, vreugde bij Hubert.
Meteen een flinke uitschuiver voor Zulte Waregem. Tegen OH Leuven – ruim een halfuur met tien – kwam het nochtans twee keer op voorsprong, maar gaf het die telkens weg. Harbaoui mikte in de slotminuut een penalty op de paal. Auwtsch.

De Ronde van Vlaanderen, Anderlecht – AA Gent en Chelsea – Tottenham: ’t was deze zondag genieten voor de sportfijnproevers. Een menu op sterrenniveau. De afsluiter tussen Zulte Waregem en OH Leuven leek daardoor wel een dessertje uit Lunch Garden. Een paar duizend toeschouwers in het Regenboogstadion gingen er toch voor zitten.

Het wedstrijdbegin van de thuisploeg was nog best te smaken. Olayinka schoof een kans net naast. En op het kwartier ging de Nigeriaan dankbaar liggen in de zestien na een domme duw van Kenneth Schuermans. Hamdi Harbaoui – terug na twee matchen schorsing – zette de elfmeter om met een raket door het midden (1-0). Zo. Klus geklaard, moeten ze bij Zulte Waregem gedacht hebben. En dus dook het tempo plots naar beneden. OHL – dat nergens was in de openingsfase – kreeg daardoor eindelijk wat ademruimte. Na het halfuur leverde dat zelfs de gelijkmaker op. Een schot van Gorius verdween via Baudry voorbij Bossut (1-1).

Julien Gorius (r) viert met zijn ploegmaats na de 1-1.
BELGA Julien Gorius (r) viert met zijn ploegmaats na de 1-1.

Leuven trok dan ook met uitzicht op een stuntje de kleedkamer in. Alleen bracht Simon Diedhiou – een spits met het postuur van een bokser – net voor het uur zijn eigen ploeg in de problemen. De Senegalees ging onnodig door op de voet van De Sart. Ref Laforgde toonde geen genade en trok rood. Met een mannetje extra kreeg Essevee weer het overwicht. Een uitgebreid kansensalvo volgde. Met eerst een omhaal van Harbaoui, vervolgens een kopbal van Olayinka en een poging van De fauw. Allen zonder succes. Dan deed De Pauw beter. De flankaanvaller knalde twintig minuten voor tijd de 2-1 fraai in de verste hoek. 

Zulte Waregem haalde opgelucht adem, maar gaf de zege toch nog weg in een onwaarschijnlijk slot. Kostovski scoorde in minuut 87 de gelijkmaker door een corner aan de tweede paal binnen te werken (2-2). In de slotseconden leek Essevee evenwel toch de punten thuis te houden. Na handspel van OHL-verdediger kon Harbaoui zich vanop elfmeter tot matchwinnaar te kronen. Alleen trof de Tunesiër de buitenkant van de paal. Een serieuze sisser voor Dury en co, die meteen moeten achtervolgen in hun poule. OHL, daarentegen, genoot uiteindelijk toch van het dessert. 

BELGA
Photo News
BELGA7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stijn Vanderborght

  Ja Zulte was (logischer wijs) iets beter. Maar de rode kaart was sterk overdreven. De laatste penalty, die werd gemist, was ook wel zéér licht. Zodra OHL met 10 stond verdiende het zelfs te winnen. Zulte kwam 3x zeer goed weg

 • christiaan vandenbroucke

  het wordt tijd dat er in Z-W een grote kuis gehouden wordt,want daar zijn spelers bij (veel)die nog niet mee kunnen in 1B wij hebben het dit jaar gezien en waarom eens niet de nieuwe Duits doelman proberen,Z-W heeft toch niks meer te verliezen en naar het schijnt t'is een hele goeie ,anders hadden ze hem niet gekocht,en sinds Bossut terug is ,is het niet deBossut van daarvoor en t'wordt tijd om eens iemand anders in het doel te zetten

 • rudolf jacobs

  ik weet er niks van kijk naar iets betere voetbal arsenal-stoke en chelsea-tottenham daar was wel wat te zien,beter dan alweer een buitenlander te zien winnen en het provinciale belgische potstamperij

 • robin verfaille

  Zelden zo een thuisarbitrage meegemaakt.Rood absoluut geen rood.Die 2 strafschoppen ????Zeker de laatste volledig onterecht.Met andere woorden een heel slechte arbiter.

 • Michel Roman

  Van kwaad naar erger met Zulte Waregem , dit loopt volgend seizoen gegarandeerd slecht af als er geen grote kwaliteitsinjectie komt. Met dat potentieel aan spelers wordt het volgende seizoen het laatste in de jupiler league.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00

Video