Tevreden of niet? Belhocine en Thorup twijfelen na brilscore in Astridpark

0-0 en een eerste puntje in play-off 1. Moesten coaches Karim Belhocine en Jess Thorup nu tevreden zijn met de scoreloze draw tussen Anderlecht en AA Gent of niet? Beide trainers wisten het antwoord niet meteen. 

Lange tijd bleef het Astridpark op z'n honger zitten. Weinig vloeiende combinaties, weinig kansen. Tot Yari Verschaeren pardoes op de dwarsligger trapte en vlak voor tijd ook Roman Bezus het aluminium liet trillen. Zowel paars-wit als de Buffalo’s konden dus nog zomaar met de drie punten aan de haal zijn gegaan. 

“Ik weet niet of het glas halfleeg is of halfvol”, stelde Anderlechtcoach (ad interim?) Karim Belhocine na de partij voor de microfoons van Proximus Sports. “We toonden veel mentaliteit, veel inzet, veel solidariteit. Ik was enorm tevreden hoe de spelers aan de rust bijvoorbeeld met elkaar overlegden. Maar bij Anderlecht telt natuurlijk winnen, zeker als je thuis speelt. Toch vind ik deze prestatie hoopvol. Deze match is een goed voorteken. We willen sterker worden, maar dat vergt nu eenmaal z’n tijd.” 

Karim Belhocine.
Photo News Karim Belhocine.

Ook Jess Thorup, de Gentse oefenmeester, twijfelde. “Ik weet eigenlijk niet of ik tevreden ben. Ik had het gevoel dat we konden winnen, maar ook onze opponent had kansjes. Het allerbelangrijkste is dat we een clean sheet pakten. We hebben daar de voorbije week hard op gewerkt want we slikten al veel tegengoals. Maar met nog wat meer kwaliteit voor doel konden we hier eigenlijk winnen. We zitten op het goede spoor en moeten dit gelijkspel uiteindelijk misschien wel accepteren.” 

Photo News8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc castermans

  Enkele maanden geleden werd Gent door de media als outsider voor de titel beschouwd, nu wordt de ploeg tot op de grond afgebroken. Zijn journalisten zo kortzichtig?

 • jacques vanderkimpen

  De echte opdracht was "niet verliezen" punt!!! Alle commentaren achteraf zijn er voor de show en om iedereen (?) content te houden.

 • Leon Mertens

  Nul nul nul zowel voor RSCA als Gent overroepen vedetten Coucke zit met de oude clan en kan daar niet veel doen en bij Gent enkele zeer zwakke spelers !!

 • jozef van riel

  Komaan Karim. Het glas is niet half vol of half leeg. Het is helemaal leeg!!

 • peter knaap

  hoeveel miljoenen laten clubs nog naar buitenlandse trainer vloeien. Waarna het resultaat toch het verwachte niet is.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00