STVV sluit bezoekers uit Genk komende zaterdag op in kooi

.
FKS .
Volgende zaterdag ontvangt STVV de buren en rivalen uit Genk. Daarvoor zijn er op Stayen maatregelen genomen. De bezoekende supporters worden voortaan namelijk opgesloten in een kooi van plexiglass en netten.

Het initiatief komt niet van STVV, want de club huurt het stadion. Het komt wel van Roland Duchâtelet, de eigenaar van Stayen. De vorige edities vernielden de Genkies al een paar keer de kunstgrasmat met brandbommen. Vorig seizoen ook trouwens. De nv Stayen stuurde toen trouwens een gepeperde rekening naar Genk.

De kooi met plexiwanden en netten blijft trouwens. Alle bezoekende supporters zullen er de komende weken en maanden mee te maken krijgen. Op het einde van het seizoen gaat de tribune wel helemaal tegen de grond voor een nieuwe zittribune.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wendy Vandereyken

  In Engeland is er nagenoeg helemaal niets meer van afscheiding of hekken. Wel nog een apart bezoekersvak en dat is alles. Iedereen kan daar comfortabel naar de match kijken. Dus waarom kan dat daar wel en hier niet ? Omdat men daar direct harde straffen uitspreekt tegen supporters die zich niet gedragen, meestal levenslang stadionverbod en een zware boete of celstraf erbovenop.

 • Jean Panis

  Niet slim van STVV.... laat die bezoekende supporters maar brandbommen en vuurpijlen gooien.... dan wordt de wedstrijd tweemaal stil gelegd en daarna definitief gestopt, met gevolg 5-0 voor STVV en boete voor Genk..... Wie niet sterk is.... moet slim zijn!!!

 • Danny Boussu

  Bezoekers-vak op Genk is ook met plexiglas dus waar is het probleem

 • Jean De Grande

  Ik zie geen probleem, niemand is verplicht om er binnen te gaan.

 • Patrick Martens

  Toch gek dat zoiets alleen in de voetbal voorkomt.