STVV legt er elf binnen, ook KVO, Kortrijk en AA Gent juichen

BELGA
Heel wat van onze eersteklassers werkten vanavond een oefenpot af in de voorbereiding op het nagelnieuwe voetbalseizoen. Onder andere promovendus STVV kwam aan de bak en het team van Yannick Ferrera haalde stevig uit. 'De Kanaries' troffen tegen tweedeprovincialer Herk Sport maar liefst elf keer raak. Ook AA Gent, KV Oostende, KV Kortrijk en Moeskroen kwamen in actie en knoopten aan met een overwinning.

Straks eindelijk weer toppers tegen Club Brugge, Anderlecht, Standard en RC Genk op Stayen en de blauw-gelen willen bij hun terugkeer in de Jupiler Pro League maar wat graag een goed figuur slaan. Goed begonnen, is dan ook half gewonnen want Sint-Truiden hield vanavond boude schietoefeningen. Slachtoffer was het bescheiden Herk Sport, dat maar liefst elf goals moest incasseren. De Franse aanvaller Yohan Boli vond drie keer de weg naar doel, Bertjens, Junior en Artabe scoorden elk twee potten. Kinigopoulos en Rherras maakten het doelpuntenfestival compleet.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA

Walem wint
Ook het KV Kortrijk van nieuwbakken coach Johan Walem kwam in actie en dat voor de tweede dag op rij. Gisteren haalden 'De Kerels' op bezoek bij de buren van Marke nog ferm uit met 0-13 en vanavond ging SK Vlamertinge voor de bijl: 1-4. Vorig jaar kreeg dat team er nog 10 om de oren van KVK.

RMP 0-4
Het Moeskroen van Cedomir Janevski schoot eveneens uit de startblokken en dat met een verplaatsing naar kersvers derdeklasser en taalgrensploeg Twee-Akren uit Henegouwen. Na 90 minuten stond er een droge 0-4 op het bord via Houzé en Jakolis. 

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA

Goede start Yves
Tweedeprovincialer Oudenburg was vanavond dan weer de sparringpartner van KV Oostende. Yves Vanderhaeghe zag zijn 'Kustboys' vier keer de weg naar de netten vinden: twee treffers van Cornet, eentje van Musona en een owngoal.

Buffalo's nipt
Landskampioen AA Gent was dan weer toe aan oefenstonde nummer drie en dit keer stond Dikkelvenne op het programma tijdens de fameuze Oost-Vlaamse tour. De kersverse vierdeklasser ging nipt met 1-2 de boot in, de Israëliër Kenny Saief tekende voor beide goals.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA