STVV gaat winnen bij Eupen dankzij een ‘brace’ van Boli

Yohan Boli
Photo News Yohan Boli
KAS Eupen
EUP
KAS Eupen EUP
0
2
STVV STV
STV
STVV
Eupen-STVV was een duel in de kelder van de rangschikking. STVV won verdiend met dank aan een sterkt debuterende Steve De Ridder en een bijzonder effciënte Yohan Boli die er twee in het mandje legde. Maar goed dat zijn verhoopte transfer (Lissabon, Qatar?) nog niet rond was, zullen ze op Stayen denken.

Met respectievelijk twee en vier punten op vijftien waren Eupen en STVV slecht aan de competitie begonnen. Beide ploegen deden er dan ook best aan hun onderling duel te winnen. In een eerste helft die voor het grootste gedeelte weinig om het lijf had, noteerden we lange tijd vooral wat schuchtere afstandspogingen van Rocha aan de ene en Acolatse aan de andere kant. Eén keer moesten beide doelmannen echt tussenkomen. Schmidt op een knal van Rocha, en De Wolf op een knal van Boli, die mogelijk zijn laatste match speelde voor STVV. Laat het uitgerekend hem zijn die vlak voor de koffie als een duivel uit een doosje de debatten opende. Hij speelde zichzelf mooi vrij op de rand van de zestien en liet De Wolf met een overhoekse schuiver kansloos.

Eupen ging na de koffie direct op zoek naar de gelijkmaker. Het leverde een paar mooie combinaties op die echter geen vervolg kenden. En bovenop liepen ze tegen een dodelijke counter. Sankhon werd aangespeeld op de flank, liep de lijn af en zette hard voor richting Boli die er maar zijn voet hoefde tegen te zetten. 0-2. En koude douche van formaat voor de Panda’s. Wat volgde was Eupen dat probeerde en STVV dat rustig opving. Er viel nog weinig te beleven. De match sleepte zich met nog tien minuten te spelen naar het einde. Vermeldenswaardig was nog het debuut van toptransfer Suzuki bij STVV en een paar slechtgerichte doelpogingen van de thuisploeg. Voor de rest gebeurde er niks meer. De kanaries doen een gouden zaak.

Photo News
Photo News
Photo News1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Andre Withofs

    Boli schiet STVV op dubbele voorsprong