STVV en Oostende delen de punten (en de leiding) in leuke topper

De verrassende topper van de derde speeldag tussen Sint-Truiden en Oostende heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen, tot nog toe het maximum van de punten, maakten er op Stayen wel een boeiende pot voetbal van. Doelmannen Dutoit en Ovono waren lange tijd de helden van de avond, maar moesten zich uiteindelijk toch elk één keer gewonnen geven. Edmilson en Akpala zorgden voor de 1-1 eindstand. In de andere wedstrijden van vanavond hielden KV Mechelen en Westerlo de drie punten thuis. Malinwa won met 3-1 van Moeskroen, de 'Kemphanen' zetten OHL opzij met 3-2.

Coach Ferrera kon terug beroep doen op goudhaantje Edmilson. Verdediger Bagayoko moest na zijn rode kaart van vorige week wel vanop de tribune toekijken. Angban kreeg daardoor een plekje in de basis. Bij Oostende geen geblesseerde Jonckeere. Berrier mocht vanaf het eerste fluitsignaal opdraven.

Dutoit met cruciale save
De promovendus begon sterk aan de partij met Edmilson als motor van de machine. De 20-jarige Belg rolde geregeld de linkerflank op, maar bij de laatste pass liep het vaak fout. Oostende kwam mondjesmaat in zijn spel. Dutoit voorkwam met een heerlijke parade de 0-1, Cyriac kopte op een listig balletje van Berrier over en een lage schuiver van Canesin vond ook goalie Dutoit op zijn weg.

Ovono doet kunstje over
Het bleef een boeiende pot voetbal op Stayen met kansen langs beide kanten. Boli kwam een teen te kort om een hoekschop in doel te deviëren en een poeier van Artabe zeilde een metertje naast de kooi. Het slotakkoord voor de pauze was voor de promovendus. Ovono schudde een prima reflex uit zijn handschoenen op een harde streep van Edmilson, wie anders. Beide ploegen doken de kleedkamer in bij een 0-0 tussenstand.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS

Bal over de lijn? STVV profiteert
Ook na de koffie kregen we een leuke wedstrijd te zien. Oostende was al snel bijzonder dicht bij een goal, maar Dutoit redde in extremis op (of over?) de lijn. Al viel ook uit de herharling moeilijk uit te maken of het kleinood over de lijn was (zie video hierboven). De Kanaries ontsnapten en deelden zelf een uppercut uit. In drie tijden - en na een heel warrige fase - wist Edmilson uiteindelijk de bal tegen de netten te jagen.

Gouden wissel
Stayen veerde recht, maar Vanderhaeghe had nog wat in zijn brein zitten. Hij gooide Antunes en Akpala in de strijd, een gouden wissel. Dutoit had eerst nog een prachtige save in huis op een vrije trap van Berrier, maar tien minuten voor tijd moest ook hij zich gewonnen geven. Als een duivel uit een doosje kwam Akpala opduiken op een voorzet Antunes om het leer in doel te prikken. STVV had daarna geen reactie meer in huis, waardoor het 1-1 bleef.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA