Stijn Stijnen redt Sporting Hasselt

PHOTO_NEWS
Hasselaar Stijn Stijnen is de redder van KSK Hasselt. De doelman staat borg voor de schulden waardoor de club voorlopig mag doorspelen, zo meldt Het Nieuwsblad. "Deze club mocht niet verdwijnen. Daarom dat ik dit doe", reageerde Stijnen.

Komende woensdag speelt Sporting Hasselt een inhaalmatch tegen Rupel-Boom. Ook de wedstrijd van zondag 15 januari in en tegen Union is verzekerd. De vereffenaar ging deels akkoord met het voorstel dat de actiegroep 'Red KSKH' deed, maar er moet binnen de tien dagen wel nog 10.000 euro extra gevonden worden om het volledige seizoen te mogen uitspelen. Ook dat vormt geen probleem.

Dat Sporting woensdag mag spelen, heeft de club te danken aan één man: ex-speler Stijn Stijnen. De doelman van Beerschot schiet de club financieel ter hulp en staat borg voor de schulden van Sporting. Het stamnummer wordt nog niet overgedragen, daarover valt de beslissing pas op het einde van het seizoen. Mits er genoeg extra financiële middelen kunnen gevonden worden om de bijkomende schulden te vereffenen, kan ook dat laatste obstakel genomen worden.
 
Stijnen reageerde kort vanuit zijn oefenkamp in Turkije: "Ik ben heel blij voor de supporters, de jeugd en de spelers van Hasselt. Deze club mocht niet verdwijnen. Daarom dat ik dit doe." Woensdag, voor het duel tegen Rupel-Boom, geeft hij meer uitleg op een persconferentie. (belga/gb)Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00