Ga naar de mobiele website
^ Top

Status quo in de Ghelamco, met dank aan Kalinic. En plots zit Club weer in de dans

Kalinic had in de tweede helft twee knappe reddingen in huis om Hanni en zeker Teodorczyk van de 0-1 te houden.
Photo News Kalinic had in de tweede helft twee knappe reddingen in huis om Hanni en zeker Teodorczyk van de 0-1 te houden.
De topper in de Ghelamco Arena baarde een muis. 0-0, met alleen Teodorczyk die er dichtbij was. Maar voor de Poolse spits wil het niet meer lukken. Club Brugge zal het graag horen. Bij winst morgen tegen Zulte Waregem komen ze op 4 punten van Anderlecht, terwijl ze paars-wit nog in het Jan Breydel ontvangen.

"Niet het voetbal dat we gehoopt hadden". Onze man in de Ghelamco Arena, Pieter-Jan Calcoen, bleef op zijn honger zitten. Lees zijn wedstrijdverhaal in HLN Sport Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken lang voor 1 euro.

De stunt van Charleroi in het Astridpark had wel degelijk zijn sporen nagelaten. De gehavende Tielemans kwam niet aan de start in Gent, terwijl de Buffalo's vertrouwen hadden geput uit dat resultaat en hun fel bevochten zege aan de Gaverbeek. Met het vertrouwen van een aanstaande kampioen begon Gent, nochtans zonder Esiti en Neto, aan de topper. Niet dat het bij Anderlecht alle hens aan dek was of er doelrijpe kansen uit de kast vielen, maar het voetbal van Gent hád in die beginfase iets. Kubo flitste, op de flanken zochten Saief en Moses de acties en centraal pakten ook Dejaegere en zeker Milicevic met flarden uit die je deden terugdenken aan de titelploeg. Zou het dan toch, AA Gent? Neen, luidt het antwoord. Kubo trapte over, een knap nummertje van Coulibaly leverde niets op en bij enkele gevaarlijke voorzetten verdedigde Anderlecht goed. Dit Gent mist vernuft voor de opperste glorie.

Gershon en Spajic in een stevig luchtduel.
Photo News Gershon en Spajic in een stevig luchtduel.

Anderlecht van zijn kant zocht in die eerste helft in de omschakeling geregeld Acheampong, dankzij Tielemans in de elf. Maar Frankie irriteerde - vooral bij Teodorczyk. De tweede helft bracht beterschap bij paars-wit. Druk, mét kansen zowaar. Sluipschutter Hanni was er tot twee keer toe dicht bij, de beste kans was voor Teo. Op aangeven van Acheampong leek de Pool eindelijk zijn 21ste te gaan maken, maar weer was daar Kalinic. Onder aanvoering van een indrukwekkende Dendoncker was Anderlecht de betere, al bleef het status quo in de Ghelamco. Daar veranderde ook de inbreng van Tielemans niets aan. Het Gentse slotoffensiefje was te schuchter - alleen Dejaegere had (veel) meer kunnen doen met een boulevard aan ruimte. Zo bleef het net als in het Astridpark 0-0 en lijkt HVH de titel vaarwel te zeggen, terwijl Weiler toch de beste zaak doet. Maar de slotconclusie: in Brugge leven ze weer op hoop.

De Ghelamco Arena was het toneel van een knappe tifo voor de aftrap.
BELGA De Ghelamco Arena was het toneel van een knappe tifo voor de aftrap.
Spajic toonde zich weer een rots in de Brusselse branding achterin.
Photo News Spajic toonde zich weer een rots in de Brusselse branding achterin.
Chipciu in duel met Gershon. De Roemeen kwam er nauwelijks aan te pas in Gent.
BELGA Chipciu in duel met Gershon. De Roemeen kwam er nauwelijks aan te pas in Gent.
Gouden Stier Teodorzcyk blijft maar op 20 goals steken.
Photo News Gouden Stier Teodorzcyk blijft maar op 20 goals steken.
Photo News
Photo News
Meer over23 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Mister Nin

  Het wordt nog spannend..

 • Dirk Tuymans

  Club terug in de race..? Daar heeft in de week den arbiter al voor gezorgd...Anders was de play ofss al lang over. Nu ook al zenne maar ze doen alle moeite om Brugge tweedes te laten worden

 • Ben Dover

  Dat ze die halvering van de punten maar snel afschaffen. Elke speeldag kan er zo een titelkandidaat bijkomen. Play offs is leuk voor de topmatchen, maar zonder de halvering zou het ook spannend zijn én eerlijker

 • bart eker

  Welke race!!???

 • Marijke Braeken

  Gent kreeg een uppercut vandaag. Die zitten er nu zo door, die moeten nog oppassen of de derde plek glipt nog door hun vingertjes

Gesponsord

Meld een bug