Standard vloert AA Gent na een late VAR-tussenkomst en daaropvolgende penaltygoal van Marin, Rouches naderen tot op twee punten van leider Genk

KAA Gent
GNT
KAA Gent GNT
1
2
Standard STA
STA
Standard
Standard is met zes op zes aan play-off 1 begonnen. De Rouches wonnen met 1-2 op bezoek bij AA Gent, nadat de Buffalo’s vrijwel de volledige match gedomineerd hadden. Razvan Marin bezorgde de Rouches in het absolute slot de volle buit nadat ref Verboomen de bal op aangeven van de VAR op de stip had gelegd. Door de zege nadert Standard tot op twee punten van leider Genk.

Gent-coach Thorup gaf dezelfde elf spelers die gestart waren op Brugge de kans om zich te herpakken en dat deden de Buffalo’s ook. Gent greep Standard meteen naar de keel en kreeg ook verschillende kansjes, maar Yaremchuk, Dompé en Sorloth kenden geen succes met hun afwerking.

De thuisaanhang kon het initiatief van de mannen van Thorup wel smaken, terwijl Standard vooral aan de organisatie bleef denken. Carcela, Emond en Mpoku kwamen amper in het stuk voor en Ochoa moest wel meermaals in actie komen. Sorloth en Odjidja - de beste man op het veld - namen de Mexicaan onder vuur, maar de doelman van de Rouches liet zich niet verschalken. (het verslag loopt verder onder de foto)

BELGA

De rust kwam in zich en het leek 0-0 te blijven, maar vlak voor affluiten pleegden de bezoekers nog de perfecte hold-up. Kosanovic, die er een lastige eerste helft had opzitten, mocht nog een vrijschop voor doel krullen en Emond knikte die droogjes voorbij Kaminski. Gent zocht de kleedkamers op met een wrang gevoel.

Een stevige uppercut voor de Buffalo’s, maar de mannen van Thorup stonden meteen na rust weer op. Via Cavanda viel de bal voor de voeten van Verstraete en de Gentse stofzuiger knalde de gelijkmaker snoeihard via de paal voorbij Ochoa. Een verdiende gelijkmaker van de Buffalo’s en ook na de treffer bleef het tempo hoog liggen. (het verslag loopt verder onder de foto)

Photo News

Gent stoomde door en na rust kwam ook Standard beter voor de dag. De kansen volgden elkaar in sneltempo op en de beste mogelijkheid was voor Yaremchuk, maar de aanvaller van de Buffalo’s werkte de bal van dichtbij naast met zijn schouder. Op goals bleef het echter wachten tot minuut 90. Dan ging de bal op de stip voor de neus van Kaminski, nadat de VAR ref Verboomen naar het scherm had geroepen. De wedstrijdleiding zag een trekfout van Verstraete op de sterk ingevallen Halilovic in de zestien en Marin zette uiteindelijk de strafschop heerlijk om. Van die opdoffer kon AA Gent niet meer herstellen.

Door de zege doet Standard helemaal mee bovenin. De Rouches springen over Club Brugge naar de tweede plaats, al komt blauw-zwart morgen nog wel in actie tegen Anderlecht. Standard nadert tot op twee punten van Racing Genk, dat gisteren met 1-0 verloor op het veld van Antwerp.  Met een nul op zes blijft Gent dan weer verweesd achter. Met 25 punten tellen ze nu al tien punten minder dan Genk.

BELGA
Photo News
Marin zorgde voor 1-2
BELGA Marin zorgde voor 1-2
BELGA28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Van nuffelen

  Fouberke, hier delen we nog onze mening, voor straks vrees ik ervoor.

 • Gaston FOUBERT

  Het realistische voetbal van Prudhomme trok op niet veel hoor Jan Boden, ze deden de eerste helft amper mee, enkel met enkele stevige fouten die geel verdienden hielden ze het hoofd boven water. En dan scoren net voor de rust na een ingebeelde fout en schwalbe. Ze mogen hun beide pollekes kussen dat Verstraete die domme penalty fout maakt.

 • Jos Van nuffelen

  Hoe dom kan je zijn om een speler die van doel wegloopt aan zijn truitje te trekken? spijtig voor Gent, herinner mij ook nog een fase in de reguliere competitie waarin hij op het eind van de match als een wildeman Van Aken torpedeert in de rechthoek. dat soort spelers ben je liever kwijt dan rijk.

 • Patrick De Haes

  Tis de schuld niet van Standard dat die verstrekte zo lomp is van daar die fout te maken maar toch bedankt haha

 • Jan Boden

  Preud'homme laat Standard ineens veel realistischer voetballen en is volgens mij een grote titelkandidaat. Genk heeft me nog niet kunnen overtuigen en ze gaan het nog lastig krijgen tegen de 2 andere kandidaten. Antwerp, Gent en Anderlecht strijden enkel nog om de 4de plaats.