Standard versterkt zich met Portugese verdediger

Jorge Teixeira (hier in duel met Aloys Nong) tekent voor de club die hij in 2011 nog bekampte in de voorrondes van de CL.
PHOTO_NEWS Jorge Teixeira (hier in duel met Aloys Nong) tekent voor de club die hij in 2011 nog bekampte in de voorrondes van de CL.
De verloren titel mag in Luik dan wel nog nazinderen, toch is Standard al volop bezig met de nodige transferverrichtingen met het oog op volgend seizoen. De eerste versterking heet Jorge Teixeira, een Portugese centrale verdediger die overkomt van het Zwiterse FC Zürich. "Ik verheug er mij al op te kunnen knokken voor nieuwe titels in mijn nieuwe rode shirt", zegt Teixeira.

De 27-jarige Portugees, die einde contract was in Zürich, maakte het nieuws van de transfer zelf wereldkundig. "Het is met veel plezier dat ik kan meedelen dat ik voor drie seizoenen heb getekend bij Standard, een historische club die al 21 prijzen pakte. De vicekampioen van dit jaar zal volgend seizoen in de voorrondes van de Champions League uitkomen."

"Het is een geweldige club, met een erg ambitieus project dat perfect bij mij past in dit stadium van mijn carrière. Ik zal mij voor 100% geven, zoals ik altijd doe. Ik hoop te kunnen knokken voor nieuwe titels in mijn nieuwe rode shirt. Eerst wil ik echter genieten van een welverdiende vakantie en daarna trek ik vol verwachtingen naar België om Standard nog sterker te maken."

Met de komst van een nieuwe centrale verdediger anticipeert Standard op een eventueel vertrek van Kanu. De onderhandelingen met de Braziliaanse verdediger zitten al een tijdje muurvast. De 30-jarige Kanu was op Sclessin ook geen onbetwiste titularis meer.

Ondanks zijn nog, relatief, jonge leeftijd heeft nieuwe aanwinst Teixeira al heel wat clubs in diverse landen afgewerkt. Zo was hij, behalve in eigen land, ook al actief in Griekenland, Cyprus, Israël, Italië en Zwitserland. Drie seizoenen geleden nam Teixeira het met FC Zürich nog op tegen Standard in de voorrondes van de Champions League.