Standard tapt het Lokerse vat helemaal leeg

Mpoku en De Camargo prikten er beiden eentje binnen.
PHOTO_NEWS Mpoku en De Camargo prikten er beiden eentje binnen.
Een typische eindeseizoenswedstrijd werd het vanavond op Daknam. Tenminste voor Lokeren dat niets meer te winnen of te verliezen had. De Rouches hadden daarentegen nog een landstitel op het spel staan en faalden niet in hun opdracht. De Luikenaars keerden tevreden terug naar de Vurige Stede. Behalve Michy Batshuayi dan die vanavond gestraft vanop de bank moest toekijken. Daarbovenop zag de Luikse spits ook nog eens hoe Harbaoui zijn 22ste van het seizoen binnenprikte met de 1-3. Benieuwd of hij het doelpunt krijgt toegewezen, want Opare tikte de bal over de lijn. Conclusie van vanavond: Standard is nog niet uitgeteld voor het kampioenschap.

"De bobijn is stilaan af." De woorden van trainer van het jaar Peter Maes waren nog maar net koud wanneer Igor De Camargo al pijlsnel voor de 0-1 zorgde. Lokeren trok de scheve lijn die ze al trokken tegen Zulte Waregem vanavond in de eerste minuten gewoon door. Mpoku mocht veel te makkelijk voorzetten en via de kluts belandde het leer in de voeten van De Camargo die niet twijfelde: 0-1.

De Braziliaanse Belg kreeg trouwens niet Batshuayi aan zijn zijde. Die stond eerst zelfs niet op het wedstrijdblad na zijn akkefietje met een Luikse ruit. "Even testen", noemde Luzon het en Michy werd goedgekeurd om op de bank plaats te nemen.

PHOTO_NEWS

We kregen dus geen wedstrijd in de wedstrijd tussen topschutters Batshuayi en Harbaoui. Die laatste kon op een vluchtschot net zijn teen niet tegen het leer zetten om binnen te schuiven. Een poging van Ezekiel hing even later wel tegen de touwen, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Wordt vervolgd...

Hakkende Ezekiel
De dubbele voorsprong kwam er toch van de kwieke Ezekiel en alweer was er een kleine Wase strik rond. Harbaoui wilde een hoekschop pardoes wegwerken, maar controleerde het leer zowaar voor Ezekiel. Die mocht tot twee keer toe 'hakken' zodat de 0-2 er dan toch kwam. Hij had zelfs een tweede op zijn naam mogen krijgen, maar de grensrechter had - verkeerdelijk - buitenspel gezien.

30': De 0-2 van Ezekiel hobbelt maar net over de doellijn.
PHOTO_NEWS 30': De 0-2 van Ezekiel hobbelt maar net over de doellijn.

Harbaoui wilde duidelijk zijn honger nog stillen met een doelpuntje. Hij was zo ijverig dat alle middelen goed waren. Zo ook een klein duwtje van de Ghanese international Opare dat hij in zijn rug voelde. Scheidsrechter Vervecken tuinde er niet in.

Cardozo jaloers
Aan de overkant kwam er wel een elfmeter enkele minuten nadat Harbaoui Kanu in de lucht nog had afgetroeft. Mpoku knalde met een slingerbeweging de elfmeter tegen de netten. Een strafschop waar Benfica-spits Oscar Cardozo enkel jaloers op kan zijn.

Twee titels
Niet één, maar twee prijzen staan er nog op het spel. Naast die van het kampioenschap gaat Standard met Batshuayi ook nog vol voor de topschutterstitel. Hij zal daarvoor wel serieus uit zijn pijp moeten komen omdat Harbaoui vandaag zijn doelpuntje meepikte. Tenminste dat leek zo, want het was uiteindelijk Opare die de bal over de lijn werkte. De Lokerse prijsschutter moet het zondag de verdediging van paars-wit moeilijk gaan maken.

PHOTO_NEWS
BELGA