Standard schenkt trainer Riga drie punten bij comeback

De tweede ambtstermijn van José Riga bij Standard is goed begonnen. De coach, die eerder al in het seizoen 2011-2012 aan de slag was bij de Rouches, zag hoe zijn ploeg al na 25 minuten de zege op zak had. Carcela, Ezekiel (die ook zijn terugkeer vierde) en De Camargo hakten een ontstellend zwak Moeskroen voor rust in de pan. De tweede helft was een maat voor niets en zo blijven de bezoekers achter met een beschamende 0 op 21.

Het was alweer een tumultueuze week op Sclessin. Trainer Ivan Vukomanovic werd ondanks goede resultaten aan de kant geschoven voor José Riga terwijl ook Imoh Ezekiel en Jonathan Legear terugkeerden naar de heimat. Met Moeskroen-Péruwelz kreeg het wel een 'cadeautje' van de kalendercommissie. De promovendus kon al zes wedstrijden op een rij niet meer winnen en is helemaal afgezakt naar de kelder van het klassement. En dat Moeskroen van geen hout pijlen meer weet te maken, werd al snel pijnlijk duidelijk.

Na amper negen minuten vond Mehdi Carcela, na een knappe pass van Julien De Sart, de weg naar het doel. De winger was trouwens de hele match een gesel voor Pieterjan Monteyne. Standard besefte dat Moeskroen nergens was en nauwelijks tien minuten later luisterde Ezekiel zijn comeback op met een knappe goal na alweer een assist van De Sart. Toen Igor De Camargo na 25 minuten het derde doelpunt van de avond tegen de netten kopte, was de wedstrijd al héél snel voorbij.

BELGA
BELGA
BELGA

Zo aangenaam de eerste helft was (of toch de eerste 25 minuten), zo zwak was de tweede. Standard liet de teugels vieren en gaf de bal aan Moeskroen. De promovendus wist daar echter bitter weinig mee aan te vangen. Eén keer kwam het in de buurt van een doelpunt, maar toen stond Yohann Thuram pal op een schot van Tristan Dingome. De partij bloedde dood en zo luisterde Riga - samen met Ezekiel - zijn comeback op met een duidelijke overwinning.

PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA