Ga naar de mobiele website
^ Top

Standard makkelijk langs OHL, Genk haalt het van Gent

Ezekiel opende na amper 13 seconden de score.
belga Ezekiel opende na amper 13 seconden de score.
Standard heeft vandaag makkelijk de maat genomen van OHL. Na amper 13 seconden trapte Ezekiel al raak. Van Damme werd nog voor de rust uitgesloten, maar dat belette de Luikenaars niet om na de koffie verder uit te lopen. Uiteindelijk werd het 0-4. Ook Genk kon opnieuw winnen. Na een leuke partij haalden de Genkenaars het met 3-2 van AA Gent. Julien Gorius trapte de winner heerlijk in de bovenhoek.

Geen Standard-fans in den Dreef vanavond. Die waren het niet eens met de hoge ticketprijzen, met een boycot van de trip naar Leuven tot gevolg. De spelers zelf lieten dat echter niet aan hun hart komen, want amper 13 seconden stonden er op de klok toen Imoh Ezekiel Standard op voorsprong bracht. Buyens veroverde meteen de bal, en de middenvelder bediende Ezekiel. Logan Bailly was er al meteen aan voor de moeite. OHL ging meteen op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Standard dat opnieuw tot scoren kwam: Bulot bracht de bal laag voor doel, Ono liet slim lopen voor Batshuayi en die trapte de bal in één tijd in de verste hoek.

Rood Van Damme
Naar de rust toe werd werd de partij potiger en vooral Leuven had heel wat fouten nodig om de Luikenaars af te stoppen, al was het Standard dat het tweede bedrijf met een mannetje minder zou moeten gaan aanvangen. Aanvoerder Jelle Van Damme zette een drieste tackle in op de pas ingevallen Azevedo en kreeg onmiddellijk een rood karton onder zijn neus geduwd.

De tweede helft begon met een lange studieronde. Standard plooide massaal terug met zijn tienen en Oud-Heverlee Leuven had het meeste balbezit. De Leuvenaars konden echter weinig gevaar creëren en Kanu verkwanselde op het uur een prima kans voor de Luikenaars. Maar het was slechts uitstel: Laurent Ciman mepte Leuven helemaal tegen het canvas met een afstandschot, al zag Bailly er niet te best uit bij deze tegengoal. De frustraties stapelden zich op bij de thuisploeg en in plaats van voetballen dachten de Leuvenaars enkel nog aan bikkelen. Zo had Ruytinx twee minuten na zijn invalbeurt alweer van het veld kunnen worden gestuurd voor een elleboog in het aangezicht van Ciman.

Slotakkoord Bulot
Frédéric Bulot legde uiteindelijk de zware 0-4 eindcijfers vast. De ingevallen Nagai liep heel de linkerflank aan flarden en schilderde de bal vervolgens perfect op het hoofd van Bulot. Die kopte de bal simpel binnen in het lege doel. Simpele overwinning voor Standard, dat door deze zege mathematisch zeker is van play-off I.

Doelpuntenmakers Bulot en Batshuayi.
belga Doelpuntenmakers Bulot en Batshuayi.
Ciman nam Bailly te grazen met een zwabberbal.
belga Ciman nam Bailly te grazen met een zwabberbal.
belga
BELGA
Gorius knalde de winner magistraal in de bovenhoek.
BELGA Gorius knalde de winner magistraal in de bovenhoek.

Racing Genk behoudt ook na vandaag zijn derde plaats in de rangschikking. Mooi was het vanavond allemaal niet in de Cristal Arena, spannend des te meer. De partij werd gekleurd door heel wat defensieve blunders. De Gentse defensie liet zich al gauw kinderlijk ringeloren, Buffel profiteerde: 1-0.

Toch was de voorsprong van korte duur. Daar waar Mboyo in de vlucht eerst nog naast besloot, kende Kola luttele minuten later meer succes: de kwieke Zimbabwaan wurmde zich met een flinke dosis geluk tussen twee Genkenaars en ook Köteles kon de gelijkmaker niet verhinderen. Tot daar het verhaal van de eerste helft, want beide ploegen sprongen te slordig om met het balbezit om nog tot uitgespeelde kansen te komen.

Koulibaly flatert
De tweede helft was nog niet goed aan de gang of daar was de volgende defensieve flater al: Koulibaly liet het leer zomaar door zijn benen lopen, Mboyo bedankte met de 1-2. Gent voor de eerste keer dit seizoen op weg naar negen op negen, maar die hoop werd al gauw de kop ingedrukt. Kumordzi, ingekomen voor de geblesseerde Hyland, knikte een hoekschop voorbij Köteles.

Maar het venijn zat alsnog in de staart. Invaller Benji De Ceulaer liep zich vrij op links en legde klaar voor Gorius, die de bal in heerlijk één tijd voorbij de kansloze Boeckx in de winkelhaak joeg: 3-2.

belga
Koulibaly zag er niet te best uit bij de tweede tegentreffer.
belga Koulibaly zag er niet te best uit bij de tweede tegentreffer.
belga
belga
Meer over


Meld een bug