Standard in beroep tegen schorsing voor Mpoku

BELGA
Standard heeft beslist om in beroep te gaan tegen de beslissing van de Geschillencommissie om Paul-José Mpoku voor vier matchen te schorsen, waarvan twee met uitstel. Eerder deze week legde Standard zich wel neer bij het schorsingsvoorstel van drie speeldagen voor Carcela. 

Mpoku pakte afgelopen weekend tegen Moeskroen een rode kaart aan nadat hij enkele minuten na de pauze met gestrekt been was doorgegaan op zijn tegenstander. Het bondsparket vroeg drie speeldagen schorsing en een boete van 3.000 euro voor de stevige fout van de Congolese international. Standard accepteerde die niet en trok naar de Geschillencommissie, die Mpoku een schorsing van vier speeldagen oplegde, waarvan twee met uitstel plus een boete van 3.000 euro. Nog steeds een te zware sanctie, oordelen de Rouches. Zij gaan de schorsing van Mpoku nu aanvechten voor de Geschillencommissie Hoger Beroep. 

Ook Carcela kreeg rood in de wedstrijd tegen Moeskroen voor een tackle langs achteren, dik tien minuten voor het eind van de wedstrijd (zie beelden onderaan dit artikel). De Belgische Marokkaan excuseerde zich vandaag voor zijn ingreep op twitter. “Het was uiteraard mijn intentie om de bal te recupereren en niet om een speler aan te raken.”

Maar zijn excuses brachten geen soelaas. Het bondsparket vorderde drie speeldagen schorsing en een boete van 3.000 euro. Standard aanvaardde het voorstel. Carcela is zo al zeker geschorst voor de toppers op Sclessin tegen Anderlecht(15/12) en Antwerp (beker op 18/12) en tijdens de verplaatsing naar Waasland-Beveren (21/12). 

VIDEO: de rode kaart van Mehdi Carcela tegen Moeskroen

VIDEO: De rode kaart van Paul-José Mpoku tegen Moeskroen
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Steve Claes

  Niet te geloven dat je hiertegen beroep aan tekent,hij is al 1 speeldag minder geschorst Doe er nu maar 2 bij dan zullen ze het wel afleren om in beroep te gaan

 • françois troch

  goed gezien van standard Carcella mag toch maar af en toe invallen, Mpoku daarentegen is een vaste waarde

 • Frank Van Driessche

  Slechts 3 speeldagen voor Carcella?? Na zo een aanslag!!! Minstens 6 weken!

 • Veerle De cock

  Die horen niet thuis op een voetbalplein .en trainers die dit goed praten ook niet . schorsing voor beiden en zeker meer dan 3 weken !!!!

 • cor vermonden

  Moest tussen vier en acht zijn.