Standard in beroep tegen schorsing Sá Pinto: "We hebben geen andere keuze"

Photo News
Standard legt zich niet neer bij de schorsing die Ricardo Sá Pinto dinsdag kreeg opgelegd van de Geschillencommissie. De Luikse club gaat in beroep. "Gezien het buitensporige karakter van de sanctie, hebben we geen andere keuze dan in beroep te gaan tegen het vonnis", luidt het op de clubwebsite.

Vrijdag oordeelt de Geschillencommissie Hoger Beroep opnieuw over de zaak. Dat betekent dat Sá Pinto vrijdag op de Freethiel sowieso op de bank zit voor de match tegen Waasland-Beveren, net als volgende dinsdag in de bekerpartij tegen Oostende. Door het beroep is de schorsing tijdelijk opgeschort. 

Een riskante zet van de Rouches want de straf kan op die manier ingeperkt worden maar ook net zo goed uitgebreid. Sá Pinto kreeg een schorsing van 7 tot en met 21 december en moest daardoor de wedstrijden tegen Waasland-Beveren en Gent en tussendoor ook de bekermatch in Oostende vanop de tribune volgen. Hij werd bestraft voor zijn gedrag tijdens de bekermatch tegen Anderlecht. De Portugees ging eerst een kleine minuut op het veld liggen nadat er een bekertje bier vanuit de tribune gegooid werd en ging daarna hevig tekeer tegen ref Luc Wouters. Standard pleitte dat de match had moeten stilgelegd worden omwille van het bewuste bekertje en Sá Pinto dus niet had mogen worden uitgesloten.
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christiaan Goethals

  Als RSCA supporter ben ik het met velen eens dat RSCA een straf moet krijgen en terecht. Maar wat is terecht? Als men ziet wat Standard Luik allemaal heeft uitgespookt de laatste vier jaar, dan stel ik me daar vragen bij.

 • Emiel de herdt

  de KBVB zal zijn ware gelaat wel tonen

 • Dirk Demey

  Ok met de schorsing maar ook Anderlecht moet boete krijgen wegens gooien door een supporter.

 • Roger Coremans

  In beroep gaan zou de straf onmiddellijk moeten verdubbelt worden, maar hoogst waarschijnlijk gaat hij nog straf vermindering krijgen

 • Karel Belmans

  Voetbal is emotie! Ja...maar het voetbal is geen toneelschool voor clowns. Daarvoor moet hij ergens anders zijn. Walgelijk van Standard om in beroep te gaan.