Standard in beroep tegen match schorsing Van Damme, Bossut niet vervolgd

BELGA
Het Bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft de schorsingsvoorstellen bekendgemaakt voor alle acteurs die in de wedstrijd Standard-Zulte Waregem (afgelopen vrijdag, 4-1) bestraft werden door scheidsrechter Alexandre Boucaut. Elk schorsingsvoorstel mag geweigerd worden, waarna de speler in kwestie dinsdagmiddag beoordeeld wordt door de Geschillencommissie Betaald Voetbal.

Standard-Zulte Waregem was een wedstrijd met heel wat tumult. In totaal werden er drie strafschoppen uitgedeeld, samen met vier rode kaarten (drie voor Zulte Waregem, een voor Standard). Ook moest Waregemtrainer Francky Dury naar de tribune.

Dury ging volgens scheidsrechter Alexandre Boucaut te fel te keer na een aantal beslissingen, en werd daarom in minuut 71 door de ref naar de tribunes gestuurd. Het Bondsparket toont evenwel clementie voor de trainer van Essevee en neemt genoegen met een geldboete van 400 euro. In de volgende partij van de West-Vlamingen, thuis tegen Lokeren op 10 mei, zit Dury dus gewoon op de bank.

Bossut niet vervolgd
Zulte Waregemdoelman Sammy Bossut werd dan weer door Boucaut uitgesloten omdat hij Standardspits Igor De Camargo foutief afstopte bij een één-op-één situatie. Het gevolg was een strafschop voor Standard, die overigens door Michy Batshuayi feilloos werd omgezet. Het Bondsparket beschouwt de uitsluiting van Bossut als voldoende, en zal hem dus niet verder vervolgen. Ook Bossut mag op 10 mei gewoon spelen tegen Lokeren.

Idrissa Sylla kreeg een schorsingsvoorstel van één speeldag en 400 euro geldboete. Zijn ploegmaat Sven Kums kreeg een schorsingsvoorstel van drie speeldagen en 600 euro geldboete.

Standard in beroep
Ook Jelle Van Damme hield aan het opstootje één speeldag schorsing en 400 euro geldboete over. Standard zou zijn linksachter en aanvoerder dus niet kunnen opstellen in de komende (overigens cruciale) wedstrijd tegen titelconcurrent Club Brugge, thuis op 11 mei. Het gaat wel in beroep tegen de straf.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA