Standard grijpt , ondanks zege, naast titel maar speelt wel voorronde CL

BELGA
Heel Luik hing negentig minuten tussen hoop en vrees en uiteindelijk werd het dat laatste. Even was er nog hoop voor de Rouches toen Harbaoui in het Astridpark Lokeren op gelijke hoogte bracht, maar aan de meet blijft Standard met lege handen achter. Ook al won het zelf met 1-0 van Genk. Zelfs de tweede plaats hing even aan een zijden draadje, maar Mboyo en Vossen misten beiden een opgelegde kans. Voor Batshuayi werd het nog een extra zuur dagje. Hij loopt zijn topschuttertitel mis en werd ook nog eens door de eigen fans uitgefloten.

Dan heb je 36 speeldagen op kop gestaan, maar aan het einde van de race blijf je met lege handen achter. Het overkomt Standard dit seizoen. De Rouches hadden er wel bijzonder veel zin in. Dat konden we tenminste afleiden vanuit de spionkop dat de grasmat met rookbommen even onzichtbaar maakte. Het mistgordijn was nog maar net opgetrokken wanneer Carcela door het hart van de Genkse verdediging sneed. "Ik wist dat hij dat ging doen, maar ik kwam een fractie van een seconde te laat", analyseerde Sandy Walsh de fraaie beweging van Carcela die de 1-0 inluidde.

PHOTO_NEWS

Het was allemaal puur op karakter trouwens wat Standard op de mat bracht. De middenvelders hadden aan de rust nekpijn van alle lange ballen die over hun hoofd vlogen. Genk probeerde dan weer wel over de grond te voetballen. In de beginfase werden de Rouches nog overdonderd, maar stilaan kwamen ze beter in de wedstrijd. Met schoten van Vossen en Buffel tot gevolg. En dan moesten de waarschuwingsschoten nog komen.

Die kwamen van de voet van Vossen en Mboyo. Die laatste zelfs tot twee keer toe, maar oog in oog met Kwashima faalde de Genkse spits in de op één na laatste minuut van de reguliere speeltijd.

BELGA

En dan flakkerde de hoop in de Luikse gelederen weer op wanneer Anthony Vanden Borre rood pakte en Harbaoui de 1-1 vanop ed stip maakte. Terwijl er op het veld niet al te veel meer gebeurde stonden ze op de banken weer recht.

Batshuayi
De vreugde was echter van korte duur zodat het seizoen van Standard eindigt met een tweede stek. En ook zonder topschuttertitel. Batshuayi mocht op het einde nog invallen, maar koos te vaak voor eigen succes. Ook de thuisfans zagen dat niet graag gebeuren en ze gaven hun spits de volle laag. Was dit de laatste partij van Michy in het Luikse shirt?

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS