Standard en Charleroi spelen gelijk in intense Waalse derby, die in slotfase stilgelegd wordt voor vuurpijlen op het veld

BELGA
Standard
STA
Standard STA
1
1
Charleroi CHA
CHA
Charleroi
Paul-José Mpoku behoedde Standard voor verlies tegen Charleroi. Het was negentig minuten lang een potige, intense Waalse derby. In het slot moest ref Van Driessche de wedstrijd zelfs stilleggen omdat er vuurpijlen op het veld werden gegooid door de bezoekende fans.

Slim gezien van Standard. De aftrap van de ‘choc wallon’ werd gegeven door niemand minder dan Marouane Fellaini. Kind van het huis – alsof de fans nog moesten opgezweept worden.

De Rouches begonnen met veel drive aan de wedstrijd. Zonder daarbij veel kansen bij mekaar te voetballen. Iedereen kent Charleroi. Dat zijn échte mannen – beenhard, stoer en sterk. Met daartussen een dartele, frivole Morioka. De Karolo’s lieten Standard niet combineren. Op een fout meer of minder werd er niet gekeken. Favoriet slachtoffer: Mehdi Carcela – die moest weer wat tikken incasseren, zeg.

Maar het plannetje werkte. Doelman Penneteau moest één bal pakken in de eerste helft, hij stond pal op het schot van Vojvoda. Voorts hielden de bezoekers de boel goed gesloten. Dan was Charleroi in de omschakeling een pak gevaarlijker. Bruno mikte voorlangs, Nicholson gleed op een cruciaal moment weg in de zestienmeter en Bodart ging goed plat op een schot van Morioka.

Photo News

Het was de Japanner die Sclessin vlak voor de rust stil kreeg. Hij kopte een voorzet binnen aan de tweede paal – Vojvoda liet dat wel heel gemakkelijk toe. Van Driessche keurde de goal eerst nog af voor een vermeende duwfout, maar na tussenkomst van de VAR werd de 0-1 toch goedgekeurd. Terecht, er was niets aan de hand.

Charleroi startte ook het best aan de tweede helft. Nurio liet Vojvoda ter plaatse en trapte in de korte hoek, Bodart had een goede redding in huis.Het sein voor Standard om de wedstrijd in handen te nemen. Plots lukten de combinaties – het enthousiasme van het publiek sloeg over op de spelers – en kwamen er mogelijkheden. Lestienne krulde naast, Avenatti geraakte net niet voorbij Penneteau en Vanheusden kopte de grootste kans van dichtbij op de lat.

Preud’homme wachtte niet om alles op alles te zetten. Hij bracht vijfentwintig minuten voor tijd een extra spits met Emond. Het bleef echter oppassen voor de scherpe counters van Charleroi. Fall mocht alleen op Bodart afgaan, de doelman bleef koel en redde uitstekend. Dat was de matchbal voor de bezoekers. Aan de overkant kopte Amallah naast na een goede voorzet van Boljevic. Lange tijd leek Standard te weinig jus in de benen te hebben om gelijk te maken. Tot Mpoku zich in minuut negentig achter een vrije trap zette. De aanvoerder trapte binnen - topspelers staan er op de belangrijke momenten. In blessuretijd kreeg Ilaimaharitra nog rood bij de bezoekers en werd de match stilgelegd nadat supporters van Charleroi voetzoekers op het veld gooiden. Verder dan 1-1 geraakte Standard nadien niet meer. Het eerste puntenverlies op Sclessin dit seizoen voor de Rouches.

BELGA
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steve Bosman

  Ik vind dat pyrotechnisch materiaal erbij hoort en zeker in de vurige stede. Je kan ook een net voor de bezoekende club hangen ipv plexiglas. Begrijp ook niet hoe het binnenkomt, ben zelf supporter van Standard moet mijn jas opendoen, word gefouilleerd en moet vertellen wat ik bij heb. Nu saat wel elke club in voor zjjn eigen supporters

 • stef demeur

  STVV-GENK 0 punten voor beide ploegen, STA-CHA 5-0, match tweemaal stilgelegd, fout CHA. Scheids sanctie, had bij eerste pijl ook moeten binnengaan volgens de richtlijnen

 • David De Geyter

  Het moet toch zijn dat er geen controle is, want anders kunnen die individuen met vuurpijlen, niet binnen raken?

 • stefan crama

  Waarom worden er met al die camera's geen hooligans opgepakt en definitief geweerd uit alle Belgische stadiums.

 • Trik Van Kentucky Tienen

  Klucht voetbal wanneer elke wedstrijd moet worden stop gezet alsof de kindjes de echte mannnen van de 80’s jaren willen verstommen. Neen, geen flauwekul in die tiijd. Los erop.

Video