Standard en Charleroi houden het op een salonremise, afscheid in stijl voor Sá Pinto

BELGA
Een matige wedstrijd, maar dat vinden ze bij Standard voor één keer niet erg. De Rouches verzekerden zich in Charleroi van de tweede plaats en spelen begin augustus de voorronde van de Champions League. A job well done voor Ricardo Sá Pinto, een afscheid in stijl.

Een stevige regenbui, een pittig onweer en de oortjes van scheidsrechter Lardot die niet goed werkten – de wedstrijd lag een kleine vijf minuten stil. Ziedaar het eerste half uur van Charleroi-Standard. Beide ploegen kregen daarin wel één grote kans. Fall trapte voorlangs, Mpoku kopte op Penneteau. Voorts veel strijd op het middenveld, af en toe een goede combinatie. Er liep altijd wel iets fout met de laatste pass. Het laatste kwartier van de eerste helft kwamen de kansen wél. Mpoku tot bij Emond, hij trapte in één tijd op Penneteau. Aan de overkant schoot Marinos naast en mikte Baby een niet te missen kans voorlangs. Felice Mazzu kon het niet geloven. Het doel was leeg – Ochoa had Rezaei verhinderd om te scoren. Vlak voor de rust mocht Rezaei alleen op doel afgaan, de Iraniër schoof de bal in het zijnet.

Na de rust ging de thuisploeg door op dat elan. Meer druk naar voren, Standard niet laten voetballen. Baby was te verrast in de zestienmeter en kon niet afwerken, Hendrickx trapte naast. Bij de Rouches was Carcela intussen in de ploeg gekomen. Om de machine aan de praat te krijgen. Het lukte niet. De Marrokaanse WK-ganger deed het rustig aan met Rusland in het achterhoofd, een kinderdroom.

Photo News

Op het veld viel er amper nog iets te beleven. Het offensiefje van Charleroi duurde vijf minuten. Ze probeerden wel, maar de Karolo's misten frisheid en creativiteit.

Standard had aan een puntje genoeg voor de tweede plaats en behield de controle. Twintig minuten voor tijd waagde Cavanda zijn kans van net buiten de zestienmeter. Zijn poging ging naast. Ook Cop en Edmilson waren niet trefzeker in het slot. De Rouches voetbalden matig. Het is hen vergeven, zij hebben de play-offs kleur gegeven, de spanning even teruggebracht. De fans en de neutrale toeschouwers hebben er wekenlang van genoten. Die tweede plaats hebben ze verdiend op basis van hun prestaties de laatste weken. Sá Pinto kreeg een afscheid langs de grote poort – de Standard-fans zongen zijn naam tijdens de wedstrijd. De Portugees bedankte met applaus. De supporters zijn hem erkentelijk voor het parcours dat de club uit Luik heeft afgelegd dit seizoen. Bekerwinst, vicekampioen, voorronde van de Champions League en zeker van de groepfase in de Europa League. 

BELGA
Photo News
BELGA
Photo News
Photo News
Photo News5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frankie bressinck

  Trok weer op niks bij Standard! Met Carlinhos en Agbo spelen ze meer achteruit dan voorwaarts. Nog een geluk dat Charleroi 2 loepzuivere kansen mistten anders verloren ze nog tegen de zwakste ploeg van de PO! Nee, het is dankzij de andere ploegen die zwak presteerden in de PO dat Standard 2de is geworden!

 • Vleminckx Rudiger

  Het kan dan wel een goede trainer zijn maar hij is eerst en vooral circus clown en heeft standaard wel naar de tweede plaats gehaald maar toch stel ik mij vragen bij wedstrijd tegen Charleroi want de vorige matchen speelde ze de pannen van het dak en nu maar een gelijk spel vind ik vreemd en daarom denk ik dat het afgesproken spel om zo toch de tweede plaats te kunnen houden. Vaarwel

 • Laurens Hostens

  De passie en grinta gaan we missen Ricardo. Fantastisch wat je bereikt hebt met Standard. Obrigado.

 • Georges Vande Velde

  Ik betwijfel of Preudhomme het beter zal doen dan Sa Pinto.! Maar hij zal wel een pak meer kosten en ook meer spenderen aan nieuwe spelers!

 • Arthur Cnudde

  Schandalig wat er met Sa Pinto gaat gebeuren. Dan doe je dit en mag je beschikken. En nu zal ook de pers hem nog naar Portugal schrijven om Michel koste wat het wil terug te halen. Wat een klucht... die Belgische competitie.