Standard dankt invaller Avenatti en pakt in het slot een felbevochten driepunter achter de Kazerne

Photo News
KV Mechelen
KVM
KV Mechelen KVM
2
3
Standard STA
STA
Standard
Standard heeft gedaan wat nodig was: winnen. Invaller Felipe Avenatti kroonde zich in Mechelen tot matchwinnaar met een laat doelpunt.

Minuut vijfenveertig Achter de Kazerne. Mergim Vojvoda tikte de bal tot bij Selim Amallah. De Marokkaan deed vervolgens iets schoons. Hij kapte zich langs een krasselende Swinkels en trapte met links voorbij Thoelen. De doelman vermocht niets. In het Luikse vak wreven de fans zich in de intussen koude handen.

Tot die ingeving van Amallah zat de wedstrijd tussen Malinwa en Standard helemaal op slot. The waiting game. De thuisploeg wachtte op een technische fout bij de bezoekers om dan om te schakelen. Dat leverde twee kleine kansen op. Bodart pakte een schot van De Camargo en Vanheusden was sneller op de bal dan de Braziliaanse Belg op een voorzet van Vanlerberghe.

Voorts was er steriele dominantie van Standard. De Rouches controleerden zonder groots te voetballen. Amallah trapte over, het schot van Bastien was te zwak, net als de poging van Gavory. Passes waren slordig, voorzetten kwamen niet aan - een weerkerend fenomeen in Luik. Te hoog, te laag, niet hard genoeg. Gelukkig voor Standard was er die touch of genius van Amallah, konden ze met een goed gevoel gaan rusten.

Photo News

Mechelen antwoordt meteen na rust

Vijf minuten ver in de tweede helft kon dat gevoel opnieuw de vuilbak in. De voorzet van Van Cleemput was op maat, De Camargo kopte binnen. Het is een raadsel waarom Vanheusden op die fase stokstijf bleef staan - moet je niet doen bij iemand die zó sterk is met het hoofd. Het doelpunt zorgde voor hernieuwd enthousiasme bij Malinwa. De 17-jarige Vranckx - hou die de komende jaren maar in de gaten - trapte overhaast op de benen van een Luikse verdediger.

Photo News

Standard pufte Achter de Kazerne, was de greep op de wedstrijd effe kwijt. Ze panikeren namelijk vaak na een tegendoelpunt. En dan kregen ze vijfentwintig minuten voor tijd een hoekschop van scheidsrechter Alen. Een hoekschop die achteraf bekeken geen was - Oulare raakte de bal als laatst. Carcela zette voor, de bal dwarrelde door een bos van benen binnen in de verste hoek. 

Maar Standard blijft Standard. Je weet het nooit met die ploeg. Het zijn kameleons in Luik. Alleen veranderen zij niet van kleur, maar van gedaante. Goed, slecht, goed, slecht. Zot moet je er van worden als trainer. Vier minuten na de 1-2 was alles te herdoen. Vanheusden verloor het kopduel van Peyre, De Camargo trapte voorbij Bodart. Don Igor is intussen 36 jaar en draait nog vrolijk mee op het hoogste niveau. Killer in de zestienmeter.

Avenatti de verlosser

Tiens, zo iemand missen ze in Luik. Of niet? Standard bleef deze keer niet in een hoekje zitten. Avenatti kreeg een goede kopkans: naast. Ai, ai. De Uruguayaanse spits zette die misser echter zelf recht in de slotfase. Hij kreeg de bal in een scrimmage en deponeerde in de verste hoek. Knappe goal. Avenatti werd lang verguisd aan de boorden van de Maas, gisteren was hij redder van de Rouches. Het werd nog een prangende slotfase Achter de Kazerne. Bodart redde de poging van Hairemans en Boljevic knalde op de lat.

Maar Standard hield uiteindelijk stand en is de tweede fase van de competitie goed gestart. Ze leven graag op het randje in Luik. 

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • DIRK SPRANGERS

  Heb de match gezien,en nu ook net een langer samenvatting van Mechelen. Wel vreemd dat in het verslag de 2 grotedoel kansen van Mechelen in de eerste helft,en de 3 donkergele overtredingen van Standard geen plaats hebben. Het matchverslag van deze match geeft mij dus een vertekend beeld.

 • Andries Kurt

  Frankie, heb jij een andere match gezien dan ik dan? Zoals Charel reeds zei, driemaal is misschien wat veel, maar twee donker oranje kaarten, er werd al voor veel minder rood gegeven, bij correcte arbitrage had Standard NOOIT gewonnen.

 • james vroman

  bewijst alleen dat standard mentaal heel sterk is ..

 • frankie bressinck

  Gisteren gezien, telkens als Carcela een dribbel doet of een aanvallende aktie maakt word hij neergehaald en veelal zonder geel! Wanneer hijzelf iets doet, hij maakte 2 fouten, direkt geel. Standard won verdiend op KVM, dat enkel op de reactie en omschakeling vd tegenstrever speelt!

 • AUGUSTIN GHIJSELS

  Dit is het begin van een geweldige terugronde.Ik geloof meer in die Avenatti dan in Oulare.Er zijn geen echte spitsen meer in de JL,zelfs niet bij Brugge en die hebben er 9.Neem Vanaken,Vormer en Mignolet weg en het is niet beter fan Cercle.