Standard, Anderlecht en Club Brugge strijden om koppositie

Duwt Standard de bezoekers uit Brugge definitief uit de titelrace?
BELGA Duwt Standard de bezoekers uit Brugge definitief uit de titelrace?
Komend weekend staat de achtste speeldag in play-off I van de Jupiler Pro League op het programma. Leider Standard ontvangt zondag Club Brugge voor wat een absolute kraker moet worden. Vrijdag kijken Kortrijk en Oostende elkaar in de ogen in de heenmatch van de finale van play-off II.

De Rouches, die in de stand één punt voorsprong tellen op titelconcurrenten Anderlecht en Club, ontvangen blauw-zwart zondag al om 14u30 in een ongetwijfeld kolkend Sclessin. De thuisploeg heeft het vertrouwen teruggevonden na de tumultueuze maar riante 4-1 zege tegen Zulte Waregem. Aan de andere kant hield Club Brugge een flinke kater over aan de tegen tien man verloren topper tegen aartsrivaal Anderlecht. Neemt blauw-zwart in Luik revanche voor de blamage in Jan Breydel?

Vanaken vs Hazard
De derde partij in play-off I, Zulte Waregem-Lokeren, wordt zaterdag al om 20u gespeeld. Beide ploegen lieten al aardige dingen zien en het wordt ongetwijfeld weer een heerlijk tactisch steekspel tussen de strategen Dury en Maes. Uiteraard is er ook de slag op het middenveld tussen Thorgan Hazard en Hans Vanaken.

Ontploft Bruno?
Uittredend kampioen Anderlecht, de ploeg die al het meeste punten sprokkelde in deze play-offs, ontvangt zondag om 18u Racing Genk. De Brusselaars kunnen, mits winst en afhankelijk van het resultaat in Standard-Club, een uitstekende zaak doen in de stand. Ze moeten wel de geschorste Aleksandar Mitrovic missen. De Serviër moet een wedstrijd brommen na zijn "hoofdduw" aan het adres van Bjorn Engels. De kans is bijgevolg groot dat Besnik Hasi naar een 4-5-1 grijpt met Massimo Bruno in steun van diepe spits Cyriac. De technisch sterke winger kan voor RSCA de sleutel vormen om alsnog in de prijzen te vallen.

Overbodige KVK-KVO
Vrijdag openen Kortrijk en Oostende de debatten in de heenmatch van de finale van play-off II. Beide teams wonnen knap hun groep in PO II en zouden in principe in een heen- en terugwedstrijd moeten strijden om een ticket voor een dubbele confrontatie met een team uit Play-Off I.

Dat is helaas buiten de waard gerekend, KV Oostende kreeg geen Europese licentie van de UEFA. Dit betekent dat als de kustploeg de finale van Play-off II wint, er geen beslissende wedstrijd
tegen het nummer vier (of vijf als bekerwinnaar Lokeren als vierde eindigt) van play-off I om een Europees ticket komt. De confrontatie wordt dus in feite een maat voor niks. KV Kortrijk speelt eerst thuis, de terugwedstrijd is voor 17 mei en wordt voor KVO, ongeacht het resultaat, het eindstation voor dit seizoen.

Herpakken Thomas Meunier en Club Brugge zich in de hel van Sclessin?
PHOTO_NEWS Herpakken Thomas Meunier en Club Brugge zich in de hel van Sclessin?
Besnik Hasi kreeg Anderlecht opnieuw op de rails. Profiteert RSCA van het duel in Luik om naar de leiding te wippen?
PHOTO_NEWS Besnik Hasi kreeg Anderlecht opnieuw op de rails. Profiteert RSCA van het duel in Luik om naar de leiding te wippen?
Hans Vanaken vecht zaterdag nog maar eens een duel in het duel uit met Thorgan Hazard.
BELGA Hans Vanaken vecht zaterdag nog maar eens een duel in het duel uit met Thorgan Hazard.
Onderscheidt man in vorm Thomas Buffel zich opnieuw tegen Anderlecht?
BELGA Onderscheidt man in vorm Thomas Buffel zich opnieuw tegen Anderlecht?

Wedstrijdschema

Play-off I:

Zaterdag (20u00):
Zulte Waregem - Lokeren

 Zondag (14u30):
Standard - Club Brugge

Zondag (18u00):
RSC Anderlecht - KRC Genk

Play-off II (heenmatch finale):

Vrijdag (20u30):
KV Kortrijk - KV Oostende

Klassement play-off I

W G V D dv dt Ptn

1. Standard 7 2 2 3 10 9 43

2. RSC Anderlecht 7 4 2 1 8 4 42

3. Club Brugge 7 3 3 1 11 8 42

4. Zulte Waregem 7 3 2 2 12 10 38

5. Lokeren 7 2 3 2 11 16 34

6. Racing Genk 7 1 3 3 7 12 29

Hein Vanhaezebrouck is tegen KV Oostende mogelijk aan zijn laatste thuiswedstrijd toe als trainer van Kortrijk.
BELGA Hein Vanhaezebrouck is tegen KV Oostende mogelijk aan zijn laatste thuiswedstrijd toe als trainer van Kortrijk.