Ga naar de mobiele website
^ Top

Standard-aanwinst Cavanda: "Vanden Borre is mijn voorbeeld. Kan net zoals hem met Rode Duivels naar WK"

Photo News
Luis Pedro Cavanda (26) is bij Standard aan een race tegen de klok begonnen. Zijn deadline: het WK in Rusland, dáár wil hij er staan.

De voorstelling van Luis Pedro Cavanda in het bijzaaltje van de Standard Académie duurde een dik halfuur. Na nog geen minuut had de nieuwe rechtsback van de Rouches het al tweemaal over de nationale ploeg gehad. "Wie België zegt, denkt aan de Rode Duivels. Standard was voor mij nu de meest logische stap in mijn carrière." Voilà, de reden voor de terugkeer van Cavanda naar Sclessin is meteen duidelijk, hij mikt op het WK. "Bij Galatasaray zat ik op een zijspoor, ik moest vertrekken. Ik kon naar andere clubs in Turkije, Zwitserland en zelfs België, maar hier kan ik mijn carrière echt opnieuw lanceren. Ik droom van het WK en bij Standard is de kans om mijn persoonlijke ambities te realiseren het grootst. Ik hoop dus dat we mekaar een dienst kunnen bewijzen."

Net zoals Vanden Borre

De situatie van Cavanda vertoont veel gelijkenissen met die van Anthony Vanden Borre vier jaar geleden. Ook hij zat op een zijspoor tot Anderlecht hem een reddingsboei toewierp. VdB speelde een sterk seizoen met Anderlecht en mocht alsnog zijn koffers pakken voor het WK in Brazilië. "Wat dat betreft is hij mijn voorbeeld en mijn respect voor Vanden Borre is eindeloos. Mentaal is Anthony enorm sterk. Als hij zich ergens op toelegt, zal hij er ook in slagen. Ik geloof óók dat ik erbij kan zijn op het WK, anders stopte ik er meteen mee. Voetballen om te voetballen is niets voor mij, ik moet een doel voor ogen hebben."

Welke raad Miroslav Klose gaf aan Cavanda en wie de Angolese Belg de beste club van de Jupiler Pro League vindt, leest u op HLN PLUS, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken gratis!

Cavanda is intussen zijn wilde haren kwijt.
Photo News Cavanda is intussen zijn wilde haren kwijt.
Meer over2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • eric debanne

    Amaaiiii als dat zijn grote voorbeeld is blijft maar waar je bent !

  • Eduardo Van hoyweghen

    Dat belooft niet veel goeds als Vandenborre zijn grote voorbeeld is.

Gesponsord

Meld een bug