Slap AA Gent komt pas in slotfase langszij tegen Eupen, winteraanwinst Janga scoort op de valreep

BELGA
Een week nadat het Club Brugge versloeg, zag het er lang naar uit dat AA Gent drie punten zou laten liggen aan de Eupense Kehrweg. In de absolute slotminuten bezorgde Rangelo Janga de Buffalo’s alsnog een punt.

AA Gent moest Samuel Kalu missen, waardoor Yves Vanderhaeghe andermaal moest gaan puzzelen op zijn vleugels. Zoals verwacht speelde hij Brecht Dejaegere op de rechterflank uit. Verder gaf Vanderhaeghe het vertrouwen aan de spelers die Club Brugge versloegen.

Eupen begon stevig aan de wedstrijd en zette telkens goed druk bij Gents balbezit. Het eerste doelgevaar was echter voor de Buffalo’s: op een goeie voorzet van Foket leek Yaremchuk de bal binnen te koppen, maar Van Crombrugge redde met een geweldige save.

BELGA

De Oekraïner was offensief weer de bedrijvigste man bij AA Gent. Halfweg de eerste helft haalde hij verrassend uit, maar de bal ging voorlangs. AA Gent had doorgaans wel de bal, maar er zaten teveel slordigheden in het spel van de Buffalo’s. In het zicht van de rust had Kubo Gent nochtans op voorsprong moeten brengen, toen Foket hem knap afzonderde voor het Eupense doel. De Japanner legde de bal evenwel onmachtig in de handen van doelman Van Crombrugge.

BELGA

Dat brak Gent zuur op, want bij het eerste grote Eupense gevaar was het ook meteen raak. De Gentse verdediging zag er niet goed uit op een voorzet van Tirpan en liet de verder onopvallende Kone toe om de bal onder Kalinic binnen te schuiven. Yaremchuk probeerde op slag van rust nog wat terug te doen, maar weer redde Van Crombrugge knap.

Kort na rust kwam Mbaye Leye tot twee keer toe dicht bij een tweede Eupense treffer. Eerst stuitte hij op een uitstekende redding van Kalinic, even later joeg de Senegalees een goeie mogelijkheid naast. Er was al een uur gespeeld toen Gent nog eens wat terug probeerde te doen, maar Van Crombrugge redde de poging van Andrijasevic. Yves Vanderhaeghe greep in en haalde een zwakke Sylla naar de kant voor Janga.

BELGA

Eupen kwam andermaal dicht bij een grotere voorsprong, toen Kone door de buitenspelval glipte. De aanvaller talmde zolang, dat de Gentse verdediging alsnog kon ontzetten. Twintig minuten voor tijd moest Kone naar de kant, toen hij een tweede gele kaart pakte. Scheidsrechter Visser was daarbij naar ons gevoel iets te streng. Ocansey ontsnapte op zijn beurt aan de buitenspelval, maar ook hij aarzelde zolang dat hij de bal weer kwijtspeelde.

AA Gent zette nog een slotoffensief in, maar voor het doel van Van Crombrugge stond intussen een muur die nauwelijks te slopen was. De ingevallen Chakvetadze zorgde nog voor wat dreiging, maar ook hij kon de nederlaag van de Buffalo’s niet vermijden. Dejaegere haalde in de slotfase nog stevig uit, maar weer stond Van Crombrugge in de weg. In de slotminuten bracht Janga AA Gent alsnog langszij, toen hij een voorzet van Dejaegere in duikvlucht binnenkopte.

Photo News
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • christiaan verhauwen

  Het is niet de eerste keer dat Scheids Visser Gent benadeeld, Donker rood voor Kone, iedereen zag het behalve Visser! Yves Vanderhage, waarom zo lang wachten om Chakvetadze in te brengen?? Deed Gent veel beter voetballen!

 • Robert VAN LAERE

  Visser is een zwakke thuisfluiter = Kone had na de tackle op Verstraeten rood moeten krijgen, Kubo is een schim van zichzelf en Andrasevic eens te meer onzichtbaar = dominant maar flauw Gent met veel onbestaand doelgevaar.

 • Jos Van der Hasselt

  Het was duidelijk dat eupen punten moest halen, neem de 7' en de 92' en Visser is er in geslaagd om eupen een punt te bezorgen PROFICIAT. Is het echt zo moeilijk voor een scheidsrechter om 90' eerlijk te zijn.

 • Frans Peeters

  Dat Punt van Eupen zal Zuur smaken bij KV Mechelen, de club die de laatste twee jaar meer bezig was met verbouwingen dat met het uitbouwen van de ploeg. as dinsdag kan het degradatie verdict vallen voor de Mechelse kakkers.

 • alain lammens

  De aanval op Verstraete had moeten bestraft worden met een rode kaart. Duidelijk dat onze scheidrechters verschillende regels hanteren.