Sint-Truiden haalt Tchite tot einde seizoen naar Stayen

Facebook/STVV
Spraakmakende transfer die plots uit de lucht komt vallen vanuit Limburg. Sint-Truiden haalt Mémé Tchite namelijk naar Stayen tot het einde van het seizoen. De 31-jarige Tchite werd al gespot op Sint-Truiden en zal er in de toekomst dus ook te bewonderen zijn. Wanneer Tchité speelklaar zal zijn, is nog wel een vraagteken.

Hoe trainer Chris O'Loughlin en manager Philippe Bormans reageren op deze stunttransfer, leest u op HLN SPORT PLUS!

De 'Kanaries' doen er ondertussen alles aan om hun kersverse aanwinst meteen de wei in te sturen. Zaterdag willen ze hem al laten spelen tegen Waasland-Beveren, maar daarvoor is het meer dan waarschijnlijk te vroeg dag. Indien het papierwerk snel wordt afgerond kan Tchite zaterdag het blauw-gele shirt al aantrekken.

Kort Roemeens avontuur
De Burundees was het afgelopen seizoen actief bij het Roemeense Petrolul Ploiesti. De onderhandelingen voor een contractverlenging sleepten echter aan waardoor Tchite op zoek moest naar een nieuwe club.

Oude bekende
Tchite is uiteraard geen onbekende in de Belgische eerste klasse. Hij streek twee keer neer in Standard (2003-2006 en 2010-2012), verdedigde nadien de kleuren van Anderlecht (2006-2007) om uiteindeljik ook bij Club Brugge te belanden (2012-2014). Bij blauw-zwart raakte Tchite - in 2007 verkozen tot Ebbenhouten Schoen én Profvoetballer van het Jaar - in het seizoen 2013-2014 op een zijspoor. Nadien zat hij een tijdlang zonder club.

De vorige Belgische passage van Mémé Tchite was in Jan Breydel.
Photo News De vorige Belgische passage van Mémé Tchite was in Jan Breydel.