Simons reageert niet op prikje journalist: "Laatste titel? Niet mee bezig"

3-1, maar het had eigenlijk ook 4-0 of 5-0 kunnen zijn. Club Brugge haalde net als tegen Zulte Waregem een bijzonder hoog niveau, het niveau van de kampioen? Dat zal de nabije toekomst moeten uitwijzen. Timmy Simons was in ieder geval een tevreden aanvoerder. "Ik ben een fiere kapitein, we hebben onze job goed gedaan."

Net als in de voorbije matchen ontpopte de 39-jarige Simons zich alweer to de grote aanjager. Al in zijn peptalk maande hij zijn ploegmaats aan om te pressen. En of dat lukte. "We hebben eigenlijk genoeg kansen gehad om de match vroeger dood te maken. Langs de andere kant moeten we toegeven dat zij de eerste grote kans kregen. Daar moeten we toch mee opletten. Als het mogelijk is dan proberen we het voetballend op te lossen, maar dat lukt niet in elke match. Zeker niet in play-off 1. Dit is 'money time', dan gaat het om punten en niet om de schoonheid. Onze laatste titel? Daar ben ik niet mee bezig. We zijn bezig met de volgende matchen, we moeten nog niet te veel aan de titel denken."

Vormer kent het recept
Ook Ruud Vormer wilde het enthousiasme nog wat temperen: "We zijn er nog niet. Drie weken geleden hadden we zeven punten voorsprong, twee weken later staan ze weer gelijk met ons. Daarom zeggen wij dat we het match per match bekijken." Over zijn doelpunt was hij natuurlijk wel in de wolken. "Die zat er goed in hé? Ik kreeg daarvoor al een kansje, maar die werd nog net aangeraakt. Deze nam ik vol en die ging er wel in. Thuis gebeurt het vaak dat we zo uitpakken, nu moeten we het ook een keertje uit doen. Als we dat kunnen dan gaan we heel dicht bij de titel zijn."

Photo News
BELGA
Photo News
Photo News
BELGA
Photo News