Simons doet er nog een jaartje bij: "Ik ga met jullie de Champions League in"

Photo News
Timmy Simons wordt volgend jaar 40, maar denkt nog lang niet aan stoppen. De kapitein van Club Brugge doet er nog een jaartje bij als voetballer, dat kondigde hij vandaag aan op de titelviering van blauw-zwart. Tussen 30 en 35.000 fans hebben de viering bijgewoond. Dat duizelingwekkende aantal is vergelijkbaar met de Heilige Bloedprocessie in Brugge.

"Ik heb een mededeling voor jullie", vertelde Simons aan de fans. "Ik ga met jullie de Champions League in." Een uitspraak die door alle aanwezige supporters op luid gejuich onthaald werd. Er bestond al enige tijd onzekerheid over de toekomst van de 39-jarige kapitein van Club.

Het contract van de verdedigende middenvelder loopt in juni af, maar Simons liet al meermaals weten liever "een jaar te veel" dan "een jaar te weinig" te willen voetballen. Zijn sterke prestaties het voorbije jaar en het vooruitzicht op de Champions League hebben Simons (en Club) nu overtuigd er nog een seizoen bij te doen.

Simons keerde in de zomer van 2013 terug naar Club Brugge, de ploeg waarvoor hij eerder voetbalde tussen 2000 en 2005. De 93-voudig international droeg ook jaren het shirt van PSV (2005-2010) en Nürnberg (2010-2013).

Photo News
Photo News