Shirt Haroun levert 4.350 euro op voor Younited Belgium, ook Club-truitjes scoren goed

Photo News
Antwerp-middenvelder Faris Haroun heeft met zijn shirt 4.350 euro opgehaald voor het goede doel. De Jupiler Pro League maakte de prijzen bekend van de shirtveiling ten voordele van Younited Belgium. De Antwerp-speler spant de kroon voor twee Club Brugge-ploegmaats.

Het was u wellicht opgevallen vorige week. Op 26 en 27 december speelden alle voetballers in de Jupiler Pro League met een logo van Younited Belgium op hun shirt. Ook in 1B werd tijdens de kerstperiode gevoetbald met dergelijke truitjes. Bedoeling was om daarna met een shirtverkoop geld in te zamelen voor het goede doel. 

Shirts van Kompany, Mignolet, Vanaken, Lamkel Zé, Chadli, Berge en Mbokani werden allemaal te koop aangeboden, maar verrassend genoeg was het een andere naam wiens shirt voor het meeste geld werd verkocht. Het truitje van Faris Haroun leverde zo maar eventjes 4.350 euro op. 

De Antwerp-middenvelder spande daarmee de kroon voor Vanaken (4.150 euro) en Mignolet (3.600 euro). Opvallend: Vincent Kompany werd ‘slechts vierde’ met 3.100 euro voor zijn paars-witte outfit. De veiling in 1B liep vorige vrijdag al af. Daar brachten de shirts van Raphael Holzhauser (Beerschot, 500 euro) en Siemen Voet (Roeselare, 400 euro) het meeste geld op. 

De top-10:

1. Faris Haroun (Antwerp) 4350 euro

2. Hans Vanaken (Club Brugge) 4150 euro

3. Simon Mignolet (Club Brugge) 3600 euro

4. Vincent Kompany (Anderlecht) 3100 euro

5. Didier Lamkel Zé (Antwerp) 2000 euro

6. Ruud Vormer (Club Brugge) 1750 euro

7. Dieumerci Mbokani (Antwerp) 1500 euro

8. Jeremy Doku (Anderlecht) 1100 euro

9. Nacer Chadli (Anderlecht) 1050 euro

10. Sander Berge (Racing Genk) 1050 euro

BELGA4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • peter bas

  Mocht je nu dezelfde actie houden via een inschrijving van 5 euro op een website en het wordt verloot. Zal wel meer opgehaald worden zeker. Want nu kunnen alleen die mensen die 1000 euro bieden of meer er aan geraken. En dat heb ik er niet voor over ze

 • Erik De jongh

  RAFC boven

 • Skrolan Libert

  Die heeft dat toch voor zijn eigen truitje neergeteld denk Ik dan?!

 • wim helsen

  Hoeveel geven die rijkelijk betaalde voetballers eigenlijk??