Shirt Duivels voor Joyce Jansen; Filip Van Sinaey mag naar Gouden Schoen

De winnares van onze Gouden Goal-wedstrijd van de 21ste speeldag is Joyce Jansen. Zij koos voor de zware knal op het Lisp van Lior Refaelov, een goal die 37% van de stemmers wist te bekoren. Praet eindigde op de tweede plaats, de stiftbal van Fauré was goed voor het nummer drie. In de video hierboven nog eens de vijf nominaties.

Gouden Schoen
Wie overigens het vaakst voor de winnende goal koos, maakte ook nog eens kans op een nog exclusievere prachtige prijs: een VIP-ticket voor twee voor de Gouden Schoen. Dat gaat naar Filip Van Sinaey. Hij mag op 14 januari met een persoon naar keuze naar het gala van de belangrijkste voetbaltrofee van het land.

Belgian Football

1. Cedric Fauré, de 0-2 in Zulte Waregem - Charleroi
De ervaren en sluwe Franse spits toonde nog maar eens zijn doeltreffendheid aan de Gaverbeek. Vanuit een schuine hoek op Bossut af wachtte en wachtte hij, om uiteindelijk te besluiten met een heerlijke stifter.

2. Benito Raman, de 1-2 in KV Kortrijk - AA Gent
Weggestuurd door Depoitre, werkt ook Raman af met een lobbal. Ditmaal is Keet het slachtoffer. Snelheid en vernuft in één en dat net in het Guldensporenstadion, waar Raman vele mooie momenten beleefde.

3. Dennis Praet, de 3-0 in Anderlecht - Westerlo
In het Astridpark was Dennis weer de Prins met twee assists en een goal. Die laatste mocht er meer dan wezen: een één-twee met Mitrovic om dan Van Langendonck te fusilleren.

4. Lior Refaelov, de 0-6 in Lierse - Club Brugge
Bij afwezigheid van de gekwetste Vazquez mag Refaelov centraal zijn ding doen en dat lijkt de Israëli best te bevallen. Net als tegen Genk vorige week haalde hij ook op het Lisp staalhard uit vanop afstand.

5. Yuji Ono, de 2-0 in Standard - Lokeren
De Japanner kende nog niet veel plezier op Sclessin, maar op de kerstspeeldag sloeg hij wel toe. Ono kopte een heerlijk aangesneden voorzet van Trebel met buitenkant voet perfect voorbij Copa.