Seth De Witte: "Ik had zin om alles kapot te slaan"

Zijn groot strijdershart en geweldige mentaliteit hebben Seth De Witte in Mechelen een cultstatus bezorgd.
BELGA Zijn groot strijdershart en geweldige mentaliteit hebben Seth De Witte in Mechelen een cultstatus bezorgd.
Als er bij KV Mechelen één speler is die meer nog dan alle andere spelers op handen wordt gedragen dan wel aanvoerder en rots in de branding Seth De Witte. De 27-jarige middenvelder is 'Achter de Kazerne' zowat een cultheld geworden. Zondag wil De Witte dan ook schitteren tegen zijn ex-club en grote rivaal Lierse.

Onder de geprezen en bejubelde trainer Aleksandar Jankovic vormt Seth De Witte meer dan ooit het cement van de ploeg, maar in het begin van het seizoen leek het toch even anders uit te draaien. "Toen ik in de voorbereiding en bij de competitiestart op de bank belandde, kreeg ik daar geen uitleg voor. Het was wel moeilijk voor mij, want ik was het seizoen ervoor topschutter en aanvoerder van de ploeg. Ik had na een training vaak zin om deuren in te schoppen en alles kapot te slaan...maar wat zou je daarmee opschieten?"

Club Brugge
In het interview voor Sport/Voetbalmagazine wordt er ook gepeild naar de ambities die De Witte nog heeft en komt ook zijn geflirt met Club Brugge aan bod. "Die overstap was heel dichtbij, maar om bepaalde redenen is het niet doorgegaan. Je moet realistisch zijn: de naam Seth De Witte zal bij de topclubs niet boven aan de transferlijst staan. Het is aan mij om tien procent beter te worden zodat die twijfels verdwijnen.

BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS