Scheidsrechtersbaas Verbist: "Heb opgepakte refs nog niet kunnen contacteren"

Photo News
Scheidsrechtersbaas Johan Verbist volgt het onderzoek van het federaal parket naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal van nabij op. In het kader daarvan zouden ook scheidsrechters, onder wie Sébastien Delferière en Bart Vertenten, zijn opgepakt. 

"Ik ben alles momenteel via de media aan het volgen, het nieuws kan ik dan ook niet bevestigen", stelt Verbist. "De refs van wie de namen circuleren, heb ik nog niet kunnen contacteren. Als ze effectief opgepakt zijn, is het logisch dat ze oproepen niet kunnen beantwoorden. Ik volg het dossier uiteraard verder op."

Eerder op de dag raakte bekend dat voetbalmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic in een onderzoek van het federaal parket opgepakt zijn. Het federaal parket bevestigde tot nog toe enkel dat Bayat opgepakt is. Verder werden ook Club Brugge-coach Ivan Leko en voormalig Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck meegenomen voor verhoor. Bij tien clubs uit de Jupiler Pro League vonden huiszoekingen plaats. Het onderzoek zou gaan over fiscale fraude en mogelijk vervalste voetbalwedstrijden, maar het federaal parket geeft voorlopig geen verdere commentaar.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Ledure

  Verbist ???? Hoeveel zwart geld heeft u en uw vrienden in jullie zakken gestoken van den Anderlecht om ze kampioen te maken.

 • Ruby Robeyns

  Verbist en zijn vriendjes: afvoeren!

 • Ludovic De Beuckeleer

  opdoeken die corrupte boel , vele clubs hebben schulden bij de rsz dat ze die maar eens eerst betalen in plaats van al die aankopen te doen, als je als werkende man zulke schulden hebt bij de overheid word jou huis onder jou kont verkocht , die clubs niet . opdoeken en gedaan met die monsterlonen voor die amateurs .

 • Jacques Pauwels

  Het is een publiek geheim,dat oa in de voetbalwereld,ook spelers...gebruik maken van constructies,om geen belastingen te betalen....maar voor de modale belg,is dat geen prblm,spelers zijn hun goden....arm België.

 • emile lyssens

  Blijven spitten zou ik zeggen,heel 1B in 1A en scheidsrechters vanuit Luxemburg want die kennen de rotte kant van de Kbvb nog niet.Zet nog maar wat meer voorzitters in al die comité's.