Santini leidt Westerlo met vier goals naar slachtbank, 6-0!

Kortrijk heeft zijn ambities voor play-off 1 nog wat extra kracht bijgezet vanavond. De 'Kerels' veegden in eigen huis de vloer aan met Westerlo. Bij de pauze stond het al 3-0 na doelpunten van Santini (2x) en Chevalier. Maar ook in de tweede helft sneed de thuisploeg als boter door de Westerlo-verdediging. Santini deed er nog twee goals bij en Chevalier luidde het slotakkoord in met de 6-0. De Kroaat wordt met 13 doelpunten meteen de nieuwe topschutter.

KVK-coach Yves Vanderhaeghe eiste na de nederlaag van vorige tegen Waasland-Beveren een reactie van zijn spelers en die hadden dat duidelijk begrepen. Kortrijk schoot als een raket uit de startblokken, maar echte doelkansen bleven uit. Westerlo knokte zich gaandeweg in de wedstrijd. Annys miste zijn kopbal volledig en Cools trapte recht op doelman Henkinet die ook een voorzet van Apau moest plukken. Daarna pakte de thuisploeg weer over, maar Van Langendonck hield Santini (voor even) van de openingstreffer met een puike redding op diens schuiver.

Westerlo voor rust opgerold
Maar het was slechts uitstel van executie, want Santini had na 20 minuten toch zijn doelpunt beet. De Kroaat klom hoger dan Godeau en kopte overhoeks mooi binnen. Westerlo was van slag, maar kreeg geen tijd om te bekomen. Integendeel zelf, want Santini sloeg weer toe. Tomasevic rolde de linkerflank op, zette twee man in de wand en diende de schutter zijn elfde treffer dit seizoen op een presenteerblaadje aan, 2-0. En nog voor de pauze deed Chevalier zelf de boeken al toe. Schuermans verkeek zich op een lange bal en de Fransman pakte het cadeau in dank aan. Het leer verdween via Van Langendonck en de paal in doel, 3-0 halfweg en daar mocht een onmondig Westerlo niet om mopperen.

BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS

Hattrick Santini
Coach Vanveldhoven had zijn troepen tijdens de rust een donderpreek gegeven, maar veel zoden zette dat niet aan de dijk. Chevalier maakte Godeau belachelijk en legde prima achteruit op zijn maatje Santini die zijn hattrick op het uur compleet maakte. De 'Kemphanen' gingen letterlijk kopje onder en hadden 'geluk' dat Santini enig medelijden kende. Eerst bracht Van Langendonck redding op een knal van de Kroaat die niet veel later het leer weigerde af te leggen voor de vrijstaande De Smet.

Afstraffing compleet
Maar toch was het weer de dekselse Kroaat die genadeloos toesloeg. Het schot van Santini week gelukkig af op een Westels been en devieerde zo over een kansloze Van Langendonck in doel. En luttele tellen na de 5-0 was ook de 6-0 een feit. Chevalier, weer hij, sneed als een mes door de Westerlo boter en knalde onhoudbaar binnen. De bezoekers wisten van geen hout pijlen maken en ook een eerredder zat er op geen enkel ogenblik in. Kortrijk speelde de match eenvoudig uit en was tevreden met 6-0. Vanveldhoven en co dropen af, het Guldensporenstadion vierde feest met dank aan Chevalier en Santini.

BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS