Rudi Cossey: "Had meer begrip verwacht van Lokeren"

BELGA
Na heel wat jaren in Lokeren gaf Rudi Cossey zijn eerste training als hulpcoach van AA Gent. De kersverse T2 van de Buffalo's leidde het begin van de oefensessie en drukte meteen zijn stempel op het geheel. Na afloop kwam Cossey ook nog terug op een woelige week. "Ik heb zeventien jaar volle inzet getoond bij Lokeren en daarom had ik wat meer begrip verwacht bij mijn overgang. Ik vond dat ik alles bereikt had bij Lokeren."

"Dit voelt eigenlijk als een eerste schooldag. Ik had dit jaar verschillende ploegen die interesse in mij toonden. Uiteindelijk heb ik gekozen voor AA Gent. Voor mij is het een grote verandering en uitdaging om bij de kersverse landskampioen aan de slag te kunnen gaan. De andere mensen van de trainersstaf hebben mij heel goed opgevangen. Zaterdag zaten we al eens samen. Ik zal in het begin nog wat moeten zoeken, dat is ergens logisch maar dat zal allemaal wel loslopen. Daarvoor heb ik ervaring genoeg. Ik wil zeker mijn stempel drukken op deze ploeg. Ik kan mijn gretigheid niet wegsteken. Dit is een profclub, je moet er onmiddellijk staan. Als trainer moet je dat gevoel direct overzetten op je spelers. Ik merk dat de groep goed aan elkaar hangt. Ze hebben vorig seizoen iets fantastisch neergezet", aldus Cossey.

BELGA

"Ik weet ook dat de fans opnieuw veel verwachten van hun AA Gent. Vorig seizoen werd deze ploeg landskampioen, men zal ook nu willen dat wij gaan voor het hoogste in deze competitie. Ergens is het logisch dat men alsmaar meer en meer verwacht, maar het moet ook haalbaar zijn natuurlijk. Vergeet niet dat we dit jaar met de Champions League een competitie meer hebben om in te spelen. Je zal ook anders bekeken worden door de concurrerende clubs. Maar ik heb het hier naar mijn zin en ga de uitdaging met AA Gent vol aan."

BELGA
BELGA