Ruben Fernandes van STVV op matje voor monstertackle

De Belgische eersteklasser STVV moet zich morgen met speler Ruben Fernandes naar de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) begeven. De Reviewcommissie heeft de Portugees opgeroepen op basis van televisiebeelden. Dat heeft Thibault De Gendt - competitions manager bij de voetbalbond - vandaag bekendgemaakt via Twitter.

De 29-jarige Fernandes wordt door de achtkoppige Reviewcommissie opgeroepen voor een monstertackle in de 3de minuut van de zaterdag gespeelde wedstrijd tussen Moeskroen en Sint-Truiden (0-2). De centrale verdediger kwam onbesuisd en met gestrekt been in op Moeskroen-aanvaller Dimitri Mohamed. Scheidsrechter Denis Vanbecelaere gaf Fernandes een gele kaart, maar op basis van de televisiebeelden moet hij zich alsnog verantwoorden voor de Geschillencommissie omdat de Portugees met zijn actie "de fysieke integriteit van de tegenstrever in het gedrang bracht".

Zes fases herbekeken
Op de tweede speeldag van de Jupiler Pro League werden zes fases herbekeken, waarvan drie in de wedstrijd Standard-Zulte Waregem, twee in de match tussen Moeskroen en STVV en één in de pot tussen Club Brugge en KV Mechelen. Enkel Fernandes wordt vervolgd.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA