RSCA-coach Davies over een nieuwe spits: “Kijken altijd om team te verbeteren”

Photo News

Michael Verschueren liet al uitschijnen dat Anderlecht de laatste dagen misschien toch nog versterkingen zal aantrekken. In aanloop naar de partij tegen Standard liet coach-op-papier Simon Davies zich ook uit over dat thema. “Een nieuwe spits? We kijken altijd om het team te verbeteren”, zei Davies. “Maar misschien spelen we tegen Standard wel opnieuw met een valse negen. Ik vond dat dat tegen Genk niet slecht liep.”

Anderlecht moet tegen Standard de geblesseerde Vincent Kompany missen. “Jammer, want hij brengt kwaliteit en enthousiasme”, aldus Davies. “Maar ook vanuit de tribune zal hij proberen impact te hebben, ik ken hem.” Zonder Kompany zal Anderlecht - met wellicht Sardella-Sandler-Cobbaut-Dewaele achterin - wel een erg jonge defensie hebben. “Maar leeftijd is slechts een nummer”, sprak Davies. “Of iemand nu zeventien of 37 is, de beste moet spelen. We hebben geen schrik van Standard. We willen echt winnen.”

Photo News3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • luc braeckman

    Zondag? 0-5....

  • Didier BRIGLIA

    Hahaha waar kan je nu nog een degelijke ja degelijke spits vinden een senior of oud gediende misschien!!!!!

  • David Lievens

    Na zondag zal het weer hetzelfde zijn: 'we spelen goed voetbal', 'als we een spits hebben...' en 'trust the proces'. De kans op een afstraffing tegen Standard is groot. Daarna nog Antwerp en Brugge die ook voluit zullen gaan en daarna zal het beginnen dagen dat er niet veel proces is bij rsca. Als je het aan een supporter vraagt wat dat proces dan is krijg je doorgaans de bovenstaande zinnen te horen aangevuld met 'onze jeugd'.