Rouches zetten mak Lokeren opzij en winnen zowaar nog eens op Sclessin

Standard heeft eindelijk nog eens kunnen winnen op Sclessin. De Rouches, die slechts 8 punten pakten uit hun vorige thuiswedstrijden, zetten vandaag Lokeren simpel opzij met 2-0. Arslanagic kopte voor rust de Luikenaars op voorsprong en na de pauze besliste Ono de partij met een rake kopbal. Standard, dat vorige week ook won op AA Gent, sluit zo 2014 af met een 6 op 6. Bij Lokeren zijn ze vooral blij dat het eindelijk winterstop is.

Slechts 8 punten kon Standard puren uit z'n thuiswedstrijden. Verschrikkelijke cijfers, zeker voor een topclub. Tegen Lokeren kreeg het nog een laatste kans om 2014 toch op een positieve noot af te sluiten. De Luikenaars hadden wel vertrouwen getankt door de 1-2-overwinning bij AA Gent. Ook Lokeren zat niet in een goede flow. Het won zijn laatste partij op 9 november. De jongens van Peter Maes snakten naar de winterstop, maar moesten nog één keer vol aan de bak.

Lokeren liet van bij het begin het initiatief aan de thuisploeg. Tot aan de middellijn was er geen probleem voor de Rouches, maar daarna kon het geen gaatje vinden in het stugge blok van de bezoekers. De Waaslanders mochten wel blij zijn dat gelegenheidskapitein Koen Persoons slechts geel kreeg voor een vuile overtreding op Dino Arslanagic.

De Rouches kwamen geleidelijk aan beter in de match en hun overwicht werd verzilverd door Arslanagic. De verdediger won simpel het duel en kopte de 1-0 in doel. Meteen daarna ontsnapte Standard aan de gelijkmaker. Een blunder van doelman Yohann Thuram werd niet afgestraft door Mbaye Leye. De beste kans was nog voor Igor De Camargo, maar Copa stond pal.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA

Ook in de tweede helft had Standard lange tijd de match onder controle, maar begon het iets te nonchalant te voetballen. Lokeren kwam daardoor terug in de match, maar kansen kon het nauwelijks versieren. De drie punten leken nooit echt in gevaar te komen voor de Rouches en Yuji Ono nam alle twijfels weg. De Japanner verdubbelde de score met een rake kopbal op een schitterende voorzet van Adrien Trebel. Peter Maes gooide dan al de handdoek en duikt door de nieuwe nederlaag met een slecht gevoel de winterstop in.

BELGA
BELGA