Rouches delen Waasland-Beveren mokerslag uit na onwaarschijnlijk slot

Waasland-Beveren heeft een erg slechte zaak gedaan in de degradatiestrijd. De ploeg van Guido Brepoels ging vandaag met 3-2 de boot in op Sclessin, al leek het lange tijd op weg naar de zege dankzij een sterk keepende Steppe. Maar in een onwaarschijnlijk slot boog Standard de partij op twee minuten tijd helemaal om. Door de overwinning lijken de Rouches zeker van een plek in play-off I. Waasland-Beveren blijft in degradatiegevaar.

Belangrijke match daar op Sclessin, vooral dan voor Waasland-Beveren. De Waaslanders hebben in de degradatiestrijd de punten broodnodig en dan dient een trip naar Luik zich niet aan als een plezierreisje. Nochtans hadden de jongens van Guido Brepoels vertrouwen getankt. Op de vorige speeldag wonnen ze immers met het kleinste verschil van revelatie KV Kortrijk. Op Sclessin gingen ze op zoek naar een punt en als het even kon zelfs drie.

In eigen huis begon Standard sterk aan de partij. Al na amper vijf minuten liet het de netten trillen via Igor De Camargo, maar zijn goal werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Een doelpuntje hing in de lucht, maar dat viel verrassend genoeg aan de overkant. Yohann Thuram duwde een harde voorzet van Oumarou in de voeten van Jonny Rowell die de 0-1 maar had binnen te duwen. Een tik voor de Rouches, die het hoofd echter niet lieten hangen. Met een gelukje viel het leer in de voeten van Imoh Ezekiel en met een verschroeiend schot zette de huurling de bordjes opnieuw gelijk.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA

Zelfde verhaal na rust. Standard stapelde de kansen op, maar kwam niet tot scoren. De goal viel, opnieuw, aan de overkant. Na een onnodige overtreding van Dino Arslanagic kreeg Waasland-Beveren een vrije trap op een interessante positie. Renaud Emond stuurde Milos Maric - nochtans een specialist - wandelen en krulde dan het leer heerlijk in doel. Fantastische goal van de topschutter.

Standard was van slag en de fans keerden zich tegen trainer José Riga en voorzitter Roland Duchâtelet. Vooral de wissels van Riga begrepen ze niet, maar wie laatst lacht, best lacht. Invaller Jiloan Hamad zette zeven minuten voor tijd de stand opnieuw gelijk. Erop en erover, denk je dan, en zo geschiedde. Nauwelijks een minuut later liet Mehdi Carcela, de beste man op het veld, Sclessin ontploffen. Waasland-Beveren kwam nog wel opzetten in het slot, maar het verdiende puntje kreeg het niet. Zo blijft het onderin érg spannend voor de troepen van Guido Brepoels.

BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA