Ron Jans nieuwe trainer Standard

PHOTO_NEWS
Ron Jans is de nieuwe trainer van Standard. Vanmiddag is de 53-jarige Nederlander voorgesteld in Luik.

Jans was de voorbije twee seizoenen aan de slag als coach bij de Nederlandse eersteklasser Heerenveen. Daar was hij in juni einde contract, hij werd er vervangen door Marco van Basten.

Bij Standard volgt de Nederlander José Riga op. Die besliste na een seizoen de Rouches te ruilen voor een voetbalproject in Qatar.

Ron Jans is een gewezen aanvaller die onder meer voor Zwolle, Groningen en Roda JC voetbalde. Tussen 2002 en 2010 was hij trainer van Groningen. Daarna ging hij aan de slag bij Heerenveen. Jans tekende bij Standard een contract voor een seizoen. Peter Balette blijft T2.

"Deel uitmaken van geschiedenis"
"Na tien jaar in de Eredivisie wilde ik ervaring in het buitenland opdoen, zonder daarvoor naar het andere eind van de wereld te moeten reizen. Familie is immers ook belangrijk voor mij. Standard geeft mij die kans. De contacten die ik had met de mensen van Standard waren heel aangenaam. Dit is een club met een rijke traditie en ik wil deel uitmaken van de geschiedenis", vertelde Jans. Hij beloofde ook binnen de drie maanden Frans te zullen spreken.

"De resultaten die hij met zijn twee vorige clubs behaalde in een kampioenschap dat bekendstaat om zijn offensief voetbal pleitten voor hem", vulde Standard-voorzitter Roland Duchâtelet. "Voor Standard is het belangrijk om te winnen, maar ook om aantrekkelijk voetbal te tonen."

BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS