Roger Vanden Stock haalt uit naar Marc Coucke: “Zelfs mijn verleden is door hem afgepakt”

Photo News
Roger Vanden Stock (76) heeft in een gesprek met De Morgen uitgehaald naar Marc Coucke. “Zelfs mijn verleden is door de nieuwe eigenaar afgepakt. Alles van het oude Anderlecht moest weg, buiten, démission”, vertelde de ex-voorzitter. Lees hier het volledige interview.

“Er was niets goeds meer aan de rijke historie van de club. Gevoelens van trots voelden bijna aan als schuld. Je gelooft eerst niet wat je overkomt, maar na een tijd ga je ook innerlijk afscheid nemen”, klonk het bij Vanden Stock. “Natuurlijk volg ik Anderlecht nog, maar alleen op televisie en via de media.”

“Het is van de maand januari van vorig jaar geleden dat ik nog op Anderlecht ben geweest. Een week voor de start van het nieuwe seizoen kreeg ik te horen dat er nog een kaart lag voor het ereterras. Een week voor de start. Ik denk niet dat ik er veel gebruik van ga maken. Het geld heeft in het voetbal alles beschadigd. De schoonheid van het spel, plezier, vriendschappen.”

“Ik denk trouwens dat er een akkoord is tussen Kompany en Coucke. Als Vince erin slaagt Anderlecht weer aan het voetballen te krijgen, wordt hij de baas. Coucke zal dan stilletjes uit het voetbal verdwijnen. De toekomst van Anderlecht begint over twee, drie jaar.”

Lees hier het volledige interview! 

Photo News
belga105 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric Severijns

  Guy Van deun, als Anderlecht nooit los is gekomen op Europees vlak, vanwaar dan die bekers? Wat het transferbeleid betreft heeft nooit iemand in België grotere spelers gekocht dan Constant en Michel, wie heeft Rensenbrink, Haan, Ressel, Lozano en nog andere toppers naar België gehaald, welke Belgische ploeg kan zeggen dat ze spelers hadden die een WK finale speelden?

 • luc vanhoof

  Mr Vandenstock wij hebben u nog gezien in november vorig jaar bij Anderlecht Genk Maar heel veel respect voor hetgeen uw familie gedaan heeft in het verleden !!!

 • Jozef Aertappel

  Anderlecht heeft heel veel aan de famillie Van den Stock te danken. Maar na alles wat er de voorbije jaren is gebeurd vind ik dit toch een raar interview.

 • Johan Hendrickx

  Spijtig genoeg viel hier de appel wel ver van de boom m.a.w. Constant kende veel van voetbal en dit in combinatie met gezond boerenverstand! Hetgeen van Roger helemaal niet gezegd kan worden met zijn maatje Van Holsbeeck..

 • NICO VAN SANTVOORT

  Daar ik het nooit persoonlijk zal kunnen doen, ik ken U niet persoonlijk, doe ik het via deze weg. Bedankt voor alles, Anderlecht is mijn belangrijkste bijzaak in het leven sinds bijna 45 jaar. Ja inderdaad waanzinnig veel mooie momenten, ook veel droevige, maar dat maakt het allemaal zo mooi en intens. Al eindigen we 14e, dat zal pijn doen en ik zal regelmatig me daar heel druk in maken, maar voor mij Anderlecht forever what ever. Aan iedereen voor welke club ze ook mogen zijn,fijn weekend Ciao