Roep om ontslag Vanderhaeghe klinkt steeds luider, zelf reageert hij sereen: "Eigen aan club als AA Gent"

BELGA
Na de 1-2 thuisnederlaag tegen STVV hoopten de Buffalo's op eerherstel in de 'Slag om Vlaanderen' tegen Club Brugge, maar niets was minder waar: de 0-4 oplawaai is de grootste nederlaag ooit in de Ghelamco Arena. Yves Vanderhaeghe, die het op het einde van vorig seizoen al warm onder de voeten had, krijgt op onder andere Twitter (zie hieronder) opnieuw de wind van voren. 

Voor de camera's van Play Sports reageerde de geplaagde coach sereen: "De onvrede na zo'n verlies is logisch. Ik vond ons toch met de nodige strijdlust spelen, maar Club sloeg gewoon op de juiste momenten bijzonder hard toe. Terwijl wij via Chakvetadze de kans op de 1-1 misten vlak voor de pauze. We misten de overtuiging in onze counters, in tegenstelling tot Club. Dat er geroepen wordt om mijn ontslag? Dat is eigen aan de job en het werk bij een topclub als AA Gent. Hier liggen de verwachtingen hoog. Daar moet je als trainer mee kunnen leven. Ik had alleszins niet de indruk dat mijn spelers me in de steek lieten. Dit was een degelijke prestatie." Het contrast tussen de winnaar en verliezer was alvast groot in de Ghelamco Arena: terwijl die van Club een feestje bouwden voor hun fans, snelden de Buffalo's wel heel snel de catacombes in.

Wesley deed Gent en YVDH veel pijn met een hattrick.
BELGA Wesley deed Gent en YVDH veel pijn met een hattrick.

Vadis, die na enkele weken blessureleed zijn comeback maakte, schaarde zich achter zijn coach. "Ondanks wat er in de media verschijnt, staat iedereen vol achter de trainer. Hij verdient meer krediet. Hopelijk kan hij zijn ding blijven doen. Iedereen vecht voor hem.”

BELGA39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jurgen Weets

  Geld maakt het voetbal volledig kapot. Voetbal is een teamsport en daar horen grote ego's niet in thuis. Vroeger ging men een pint pakken na de wedstrijd en speelden ze voor bierbonnekes, kameraadschap ten top!

 • Christian MERTENS

  Verleden jaar bij SK.Beveren hetzelfde, Trainer vertrekt naar Genk (Philippe Clement) en neemt Seck mee en RSCA koopt Morioka. Twee belangrijke spelers weg ! voor het klein Beveren was dat een ramp. Sven Vermant was de pineut ! ! !

 • didier de coster

  m ledure , nagel op kop jongen , schuld totaal bij bestuur en scouting van mijn voeten , niemand van de jeugd , beloften ed breekt door , gewoon niemand , nie normaal , ze hebben liever ene van afrika waar ze wa kunnen aan verdienen, walgelijk , onze yves kan daar niks aan doen momenteel , de betere spelers zijn weg , moses , kubo , kalu ; gigot , foket , ik zie trouwens veel fans thuisblijven nu ; cobw

 • marc ledure

  Sorry , Ik ben geen Gent supporter, Maar wat ik me nu afvraag waarom ze Yves ontslag roepen . Als ge kijkt wat die spelers van Gent met elkaar combineren is ongelooflijk slecht op 5 voorzetten zijn er 4 die slecht zijn is het de schuld van Yves en kijkt eens wat het bestuur heeft gedaan met hun spelers !! verkopen en verkopen en niks binnen brengen , hoe zou ge dan willen dat het daar daar rond draait. A JA en nu is het de schuld van Yves.

 • Dirk Dua

  Gent speelt slecht.maar alles in de schoenen van de trainer schuiven????? Tja simpel he. Vorig jaar loodste hij ons na ook een heel slechte start ons toch ook naar de po1. Maar dat vergeten we toch wel heel rap vind ik. Buffalo in hart en nieren