Reviewcommissie wil straf voor Santini en Buysse

Ivan Santini (l) zou een elleboogstoot hebben uitgedeeld in deze wedstrijd tegen Zulte Waregem
BELGA Ivan Santini (l) zou een elleboogstoot hebben uitgedeeld in deze wedstrijd tegen Zulte Waregem
KV Kortrijk-spits Ivan Santini en Cercle Brugge-verdediger Bart Buysse verschijnen morgen voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Beide spelers worden door het Bondsparket vervolgd, dat daartoe opgedragen werd door de Reviewcommissie.

Beide spelers worden dus vervolgd op basis van televisiebeelden. Voor Santini betreft het een fase in de wedstrijd van 23 november tegen SV Zulte Waregem, die de Kortrijkzanen met 3-1 wonnen. In de eerste helft deelde de Kroatische spits van Kortrijk een - zo leek het - elleboogstoot uit aan Zulte Waregem-middenvelder Jesper Jorgensen. Scheidsrechter Jonathan Lardot merkte de fase niet op en liet dus doorspelen. De Reviewcommissie meende achteraf echter op basis van televisiebeelden dat een vervolging zich opdrong. Morgen verschijnt Santini voor de Geschillencommissie, die de sanctie zal bepalen.

Ook Bart Buysse verschijnt op die zitting. De Cercle Brugge-speler wordt vervolgd naar aanleiding van de met 4-0 verloren wedstrijd van 22 november op het veld van AA Gent. Ook hij riskeert een schorsing en geldboete.