Reviewcommissie voortaan ook met ex-trainers en -spelers

PHOTO_NEWS
De algemene vergadering van de Pro League hakte vandaag een aantal belangrijke knopen door in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Ook de Reviewcommissie gaat er straks anders uitzien. Zo zullen er vanaf nu niet enkel ex-scheidsrechters in die commissie zetelen, en wordt het reglement drastisch gewijzigd.

"We weten dat er vorig seizoen regelmatig commotie was rond de werking van onze Reviewcommissie", zei Ludwig Sneyers, directeur-generaal van de Pro League. "Daar zijn we niet blind voor en dus gaan we een aantal wijzigingen doorvoeren opdat die commotie tot een minimum beperkt kan blijven. Zo gaan we in de eerste plaats het reglement laten wijzigen, zodat er minder voor interpretatie vatbaar wordt. De nieuwe tekst zal veel minder ruimte laten en de gevallen die vervolgd moeten worden, duidelijker afbakenen. We hebben de werking van de Reviewcommissie grondig geanalyseerd, dat is er als eerste beslissing uitgekomen. We gaan die reglementswijziging eerstdaags voorstellen aan de Nationale Studiecommissie, die de bevoegdheid heeft om ze door te voeren."

Samenstelling
Ook aan de samenstelling van de Reviewcommissie wordt gesleuteld. "Tot nu toe zetelden er enkel ex-scheidsrechters in, vanaf volgend seizoen worden ook ex-trainers en ex-profvoetballers toegelaten. Daarnaast gaan we eisen dat alle beslissingen uiterlijk op maandagavond om 19 uur genomen worden. De Reviewcommissie zal elke vervolging ook uitgebreid moeten motiveren."